niepamiętam ale są tylko problem jest w określeniu struktury
bazy danych
ale ja zawsze mam z tym problem
generalnieportal jest podatny na sql injection
oczywiście to też tylko moja opinia
i nikt niemusi sie z nią zgadzać
niepamiętam ale są tylko problem jest w określeniu struktury
bazy danych
ale ja zawsze mam z tym problem
generalnieportal jest podatny na sql injection
oczywiście to też tylko moja opinia
i nikt niemusi sie z nią zgadzać
Znalazłem 2 fajne strony,,,
http://www.education.gov.bh/english/index/index.aspx <=- Ministerstwo Edukacji Bahrajnu
http://www.moe.gov.bw/ <=- Ministerstwo Edukacji Botsawany (Afryka)
Tylko w celach edukacyjnych
* Zapomniałem dodać forum publicze dla mieszkańców Botsawany...
http://forums.gov.bw/ phpBB2
Jak by się machnelo ta afryke to raczej nic nie będzie , chyba ktoś wyżej sugerował ze to nie ma uregulowanego prawa komputerowego.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
mash racje tqm alez ja jestem głópia
wrzyciłem mysql i poznałem te magiczne polecenia
Stanowczo odradzam!!
phi, rozwaliłem już kilkanaście severów .us/.de/.pl/.com. Nawet był 1 .gov
Jak są na servie błędy które potrafi wykożystać newbie, to nie licz że jego los kogoś obchodzi, masz kolejnego bota do DDoSu
Ostatnio edytowane przez 31337 : 07-31-2007 - 02:04
heh racja jak sie uzbiera tak troszke tych botkow to potem mozna niezly efekt uzyskacmasz kolejnego bota do DDoSu
ale .gov i tak bym nie ruszal po prostu jest zawsze szansa ze Cie udupia
Zawsze jest szansa, że jak cie udupią (i to za coś pokazowego) to w kilka dni możesz zostać tajnym pracownikiem rządowym - niekoniecznie wrogiem publicznym nr 1. Bajka na miarę filmu a jednak możliwe -> mój ziomek miał ponoć trafić do paki a teraz jak zadaje mu pytania o pracę to ten z przekąsem odpowiada: "tajemnica państwowa".
...a wracając do kilku początkowych wypowiedzi jestem bliższy idei ble34. Taka prawda! Co to za przyjemność atakowac swój komputer i testować swoje zabezpieczenia (zawsze wygrasz ze sobą). Serwer rządowy to jest coś! Jeśli jesteś PRAWDZIWY i należysz do ELITY mogą Ci naskoczyć... enough! no comments!
Ostatnio edytowane przez TQM : 08-02-2007 - 00:47 Powód: UZYWAJ OPCJI EDIT!!!
A ja zgodzil bym sie ze wszystkimi opiniami ,wszyscy po troche maja racje:
Prawde mowiac nie ma zaduzej frajdy łamanie wlasnych przez nas zalozonych zabezpieczen, ale za to jest bezpiecznie i nikt nie moze nic nam zrobic ,sam sie na to przezucilem kupujac drugiego kompa :=)
ble34 tez ma racje:
Atakowanie obcego servera jest wydaje mi sie większa frajdą i to o duzo i nie jest powiedziane ze zaraz cie zlapią wsadza do paki ale ryzyko jednak jest ,tak jak juz wczesniej ktos wspomnial ze sa kafejki; wpadasz do kafejki odpalasz linuxa np z LIVECD i ogien a jesli nie mam mozliwosci to mozna kombinowac przez XP!
pozdrawiam
eryk
Ostatnio edytowane przez eryk : 08-02-2007 - 12:31
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl
Hmmm a nie mozna kombinowac, ze jeden tworzy serwer dla drugiego aby tamten atakowal? Jak nie ma fizycznych mzaszyn to moze byc obraz VMWare wystawiony gdzies na sieci...
Wiem ze z tym sporo pracy jest - nie ukrywam... ale za to mozesz legalnie wbijac sie na taki serwer - albo pobrac sobie obrazy VMWare albo atakowac taka maszyne wirtualna przez sieci albo fizyczny komp postawiony przez kolege do tego celu. Najpierw on zabezpiecza ty sie wlamujesz, pozniej zmiana rol...
Generalnie zasada jest jedna - jesli uwazasz ze ryzyko atakowania obcych serwerow jest przez Ciebie do zaakceptowania to prosze bardzo - sam odpowiadasz za to co robisz. Ja jestem jednak sceptykiem w tej kwestii i moje zdanie znacie.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)