Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 15 z 15

Temat: Potrzebna Pomoc

Domyślnie

hmmm nie wiem czy zle zrozumialem ten caly temat ale chcesz napisac trojana ktory wylonczy prace AV ; czyli przy odbieraniu tez go wykryje AV

wniosek: Jesli user bedzie taki glupi zeby odebrac trojana wylanczajacego AV to dlaczego mial by nie odebrac odrazu trojanka np do hasel gg

jesli jednak zle to wszystko rozumiem ten caly temat to zwracam honor

pozdrawiam
    eryk
    Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl

Domyślnie

Wylaczanie AV to jest i proste i skomplikowane - nawet wylaczenie przez usera (lub inaczej opcja 'disable') dostepna przez ikone na pasku nie oznacza ze antyvir przestaje dzialac :P Sprobuj tego z Nortonem Antyvirem Corporate Edition... powodzenia! Nadal dziala, skanuje i roibi swoje choc na pewne rzeczy przymknie oko, ale moduly w pamieci nadal sa zaladowane i dzialaja!

Jesli chcesz napisac trojana, to napisz trojana ktory bedzie niewykrywalny i nie wylaczaj antywira nawet bo w ten sposob dopiero zwrocisz uwage usera ze cos jest nie tak bo cos zablokowalo AV.

Jesli chcesz napisac program co wylaczy AV to nie nazywaj go trojanem tylko normalnie programem bo wprowadzasz zamieszanie... trojanem to on bedzie jak bedzie wykonywal dodatkowe instrukcje po doklejeniu do innej aplikacji...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

..................... ...
    Ostatnio edytowane przez kaspsior : 04-17-2012 - 23:27

Domyślnie

Jesli chcesz napisac program co wylaczy AV to nie nazywaj go trojanem tylko normalnie programem bo wprowadzasz zamieszanie... trojanem to on bedzie jak bedzie wykonywal dodatkowe instrukcje po doklejeniu do innej aplikacji...

Tqm nie nazwałem go ani raz trojanem Tylko poprosiłem o kod który zmieni datę w komputerze
    tylko teraz potrzeba mi wasza pomoc ... wiem że można utworzyć plik .bat i dać komendę ( przykład ) "Time 00:00" ale akurat w tym przypadku mi to nie pomoże ... czy znacie może kod który wykona to o co mi chodzi czyli zmieni datę ... proszę o pomoc

Z tego co widzę po waszych postach mój pomysł z wyłączeniem AV przez zmianę daty w kompie nie był najlepszy

Dzięki za pomoc
    Pozdro DnS
    Ostatnio edytowane przez DnS : 08-01-2007 - 14:20

Domyślnie

Racja - chyba sie nieco pogubilem - przepraszam

Podsumowujac, powiedzialbym ze jakakolwiek metoda ktora sluzy wylaczeniu AV jest bardzo ryzykowna bo od razu zwraca uwage usera ze cos jest nie tak, cos sie zmienilo a w sumie nie powinno. Troche za bardzo sie w oczy rzuca
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12