wystarczy wedytowac boot.ini..
ale lepiej najpierw zainstalowac winde a potem linuxa bo winda kasuje cały MBR i wrzuca swuj bootloader a linux dodaje swuj i zachowuje windowsowy
hmm A moze bys sprobowal wywalic calkiem anty wirusaalbo wylonczyc tylko dzialanie:
mozesz tez sprobowac zainstalowac service pack 2 ,a jesli masz windowsa odrazu z service packiem 2 to zainstaluj z sp 1 moze pomoze mialem podobny probelm z Wolfenstein Enemy territory wywalilem anty wira to byl jakis inny blad zainstalowalem innego service packa i dzialal sprobuj moze pomoze :=)
pozdrawiam
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl
Tego typu tematy to wydaje mi się, że powinny być poruszane na innego rodzaju forach i tym bardziej w innym dziale :/ Melon spróbuj na forum dla UŻYTKOWNIKÓW komputerów... Mam nadzieje, że nikt nie ma mi za złe tych kilku słów, ale w/g mnie idea powinna być trochę inna na NASZYM forum... Istnieją fora które mają działy gdzie można wklejać wyniki z HijackThis.
A wiesz co, czytałeś może cały wątek Bo chyba nie. Melon pisze że ma trojana w dziale security, a jest to dział o tego typu sprawach. Troszke się pomyliłeś pisząc takie rzeczy. Jesli jest to forum o bezpieczeństwie to może pisac o terojanach. Po trzecie on jest chyba bardziej doświadczonym na forum niż ty więc ciężko jest gdy ktoś zwraca uwagę nie wiedząc co pisze
o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com
1. najlepiej to nie instalowac Win wogóle
2. moim zdaniem jak juz KONIECZNIE trzeba instalowac Win to na pierszej partycji
3.nie kasuje całego MBR tylko nadpisuje 446 bajtów pierwszychbo winda kasuje cały MBR
Aby uniknac problemow - instalujesz winde pozniej linuxa i jego boot-loader. Robiac odwrotnie: Linux, Windows (zamazuje czesc mbr), odpalsz linuxa z CD jako rescue i przepisujesz jeszcze raz lilo/grub.
Nie zrobcie takiego bledu jak ja ostatnio... btw - koncze pisac tekst o ratowaniu danych z NTFS po TAKIM WLASNIE dowcipie...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)