Może zacznę od tego, że jestem raczej przeciętnym użytkownikiem laptopa i nie znam posiadam wielkiej wiedzy. Mój system operacyjny to Windows 7 , internet z UPC, połączenie poprzez wi-fi , antywirus avast, przeglądarka google chrome.
Dzisiejszego dnia laptopa włączyłam dopiero o godzinie 14:30, wcześniej tego dnia ja ani nikt inny z niego nie korzystał. Weszłam na facebook'a , chcąc zalogować się na konto. Ku mojemu zdziwieniu wiersz loginu i hasła był uzupełniony mailem i hasłem osoby, której nie znam. Zalogowałam się na konto nieznajomego po wciśnięciu ENTER. Obczaiłam co to za osoba i okazało się, że nigdy nie miałam z nią żadnego kontaktu. Skąd więc jej login i hasło na facebboku? Wyglądało to tak jakby ktoś korzystał z mojego laptopa, kiedy ten był wyłączony, bowiem weszłam w historię przeglądarki i okazało się, że ktoś wchodził na różne strony internetowe już od godziny 12:46 ( wtedy mój laptop był wyłączony).Mam również dostęp do maila tej osoby , bowiem na wp.pl również mam uzupełnione okienka loginu i hasła. Nie wiem jak to się stało? Proszę o pomoc, czy da się jakoś sprawdzić, czy ktoś ma jakiś dostęp do mojego laptopa albo jak wyjaśnić tą sytuację?