Hej.
Sprawa w ktorej pisze jest lekko nietypowa (przynajmniej dla mnie) wiec zaczne od krotkiego wprowadzenia w temat.
Jestem studenka Design w Londynie- w tym roku bronie dyplom. Moim tematem jest prywatnosc. Pomysl na projekt jest nastepujacy- chce wykorzystac dziury w prawie i nie lamiac go zdobyc jak najwiecej informacji na temat wybranej, obcej mi osoby (np lazac za nia, gromadzac wszystkie informacje z jej internetowych profili, ksiazki telefonicznej, archiwum itp). Chodzi mi o pelna inwigilacje ktora ma na celu wykreowanie wizerunku tej osoby poprzez informacje jakos tam dostepne.
No i teraz drugi wymiar prywatnosci mojej pracy- wybrana osoba jest kochanka mojego bylego. Historia prosta- przeczytalam przypadkiem jej email do niego, potem wszystkie emaile jakie wymienili, potem wszystkie smsy i wpisy na facebook. Chodzi o to, ze oni sa przekonani, ze ja posiadam kopie wszystkich maili- a ja w zlosci i rozpaczy o tym akurat nie pomyslalam. Te maile to punkt wejsciowy do jej profilu tzn mojego projektu- to jedyne co o niej wiem w tym momencie, jej pierwszy wizerunek.
Czytalam o keyloggerach i tym podobnych ale, ze nie mam pojecia o tych programach nie wiem czy daja one mi jakakolwiek szanse zdobycia jego hasla. No i nie mam dostepu do jego komputera wiec musialby to byc program przeslany przez maila.

bardzo prosze o pomoc, bo ogolnie osobiscie jestem zupelnie zielona w sprawach komputerowych..

przepraszam za dluga wiadomosc

pozdrawiam