Witam! Jestem nowy i po przeczytaniu kilkadziesiąt tematów na tym forum w dziale newbie doszedłem do wniosku, że chciałbym zająć się programowaniem (dobry krok przynajmniej już wiem od czego chciałbym chyba zacząć) Nie wiem czy dobrze wybrałem, ale wiele osób mówiło, że to będzie dobre na początek i mam takie pytanie od czego zacząć uczyć się jakiegoś języka C++ czy pascal czy java i inne i jeżeli się nauczę chociaż to do czego mi to się przyda. Co ja będę mógł robić "programować" Chciałbym jeszcze wiedzieć czy jednego z tych języków nauczył bym się za pomocą neta jeśli dobrze bym poszukał w google czy to już jakaś książka będzie potrzebna? Chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć o programowaniu i jeżeli to mi nie przypadnie do gustu może coś innego wypróbuje.
Przepraszam Wszystkich, ale ja naprawdę nie chcę Wam paskudzić forum i zaśmiecać go, tak naprawdę nie znalazłem czegoś konkretnego o programowaniu. Jeszcze raz przepraszam i dziękuje za odpowiedzi. Mam nadzieję, że ktoś odpowie mi na pytania i temat nie zostanie w tempie błyskawicznym zamknięty. Thanks