Witam. Ściągnąłem BackTracka 2 ponieważ na windzie oraz na innych linuxach nie mogłem zainstalować sterów do d-linka dwl-510 z chipsetem 8185 (tak przynajmniej pokazuje bt). W bt stery automatycznie mi się zainstalowały. Moje WiFi wykrywa 3 sieci:
1. Neostrada1 WEP kanał 10
2. Neostrada2 WPA kanał 10
3. PENTAGRAM bez zabezpieczeń kanał 6

I oto kilka pytań.
1. Chciałbym się dowiedzieć jakie jest hasło i nazwa użytkownika do sieci PENTAGRAM. Łącze się z nią bez problemów.
2. Pomóżcie rozgryźć sieć nr. 1 ponieważ za WPA nie ma co się brać przynajmniej tak mi się wydaje.

Oto co wykonuję po kolei oczywiście zaraz po uruchomieniu BT2 :].
Spróbujmy z siecią 1.

Kod:
airodump-ng -c 10 -w zapis_wep --ivs ra0
i zaraz po tym wyskakuje mi że jest jeden klient podłączony do sieci lecz pakiety idą bardzo wolno a IV-rk w ogóle nie lecą :|.

Następnie próbuję wstrzyknąć pakiety aireplayem.
Kod:
aireplay-ng --arpreplay -b MAC_AP -h MAC_CLIENT ra0
Wyskakuje okienko, READ xx packets .. lecz żadnego nie wysyła. To wywalam klienta poleceniem.

Kod:
aireplay-ng --deauth 5 -a MAC_AP -c MAC_CLIENT ra0
I tu nie zawsze chce działać. Czasami od razu zaczyna wstrzykiwać pakiety a czasami nie chce. A nawet jak już zaczyna wstrzykiwać to IV-rki lecą baardzo wolno. Przez godzinę zebrał mi tylko 60. Poradzicie coś ?

I kolejne pytanie. Jak już zebrał te 100 czwórek (wiem że to dużo za mało :]) chciałem sprawdzić czy odpali aircracka. Wrzucam polecenie:
Kod:
aircrack-ng -n 64 -b MAC_AP zapis_wep.ivs(bo tak nazwałem wcześniej plik)
I wyskakuje mi że nie może znaleźć zapis_wep :/