A ja aby dodac smaczku... kilka detali:
- rozwiazany problem zmiennych IP
- rozwiazany problem ISP i informowania ich (wszystko na to wskazuje!)
- system antycheat - aby ktos nie oszukiwal i nie odcial sie firewall'em zupelnie... (wlasnie to opracowuje) bo wtedy zabawa traci sens - pewne uslugi MUSZA dzialac i tyle!

Ja wlasnie pracuje nad sprzetem ktory bedzie to obslugiwal... w sumie nie jest tego duzo, ale pare elementow - dedykowany do tego serwer (tego mam dostatek), osobne lacze ktore nie bedzie zagrozeniem dla mnie, ISP czy tez firmy, pare dodatkow o ktorych nie musicie wiedziec.

Jak zakoncze testy postaram sie calosc opisac. Cel jest prosty - miec mozliwosc nauki w bezpiecznym srodowisku, testowania swoich zabezpieczen i sposobow wlazenia do kompow... (ale tylko do kompow osob ktore na to wyrazily zgode!) a pozniej czerpanie ze wspolnej bazy wiedzy. Na razie jestem nastawiony na systemy z rodziny Windows i Linux i testuje czy wszystko zadziala tak jak wymyslilem.

DLA WLASNEGO BEZPIECZENSTWA:
Aby bylo weselej i dla Waszego wlasnego bezpieczenstwa... jesli chcecie sie bawic to zdecydowanie zalecam do tego osobny komputer jako serwer ktory zabezpieczacie i wystawiacie na ataki kolegow. Jesli nie macie osobnej maszyny zalecam VMWare lub inna podobna 'wirtualizacje'. Wiecej szczegolow wkrotce - zbierajcie informacje i sily

Z doswiadczenia moge Wam powiedziec, ze jak zabawa juz sie rozkreca to bedziecie siedzie calymi dniami pilnujac wlasnych logow i kombinujac jak dostac sie do innych hehehehe

EDIT:
Dlaczego VM albo osobny komputer? Dlatego ze jak Wam ktos wlezie, to moze zrobic kuku... i bedzie bolalo jesli bedzie to Wasza podstawowa maszyna!