Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: IP Clienta czy AP?Skad Getway?

Domyślnie IP Clienta czy AP?Skad Getway?

Jak zamieniam swoj mac na mac clienta to jakie ma byc IP przy ustwieniach.IP clienta czy AP?.Przeskanowalem kismetem sieci i nie wiem skad wziasc ip bramy podana jest tylko IP Range.CommView tak samo podaje mac ip clienta i ip AP.

Domyślnie

Jak podmieniasz swoj MAC to na jaki go podmieniasz? IP ma byc taki sam jak tego kompa/urzadzenia pod ktore sie podszywasz... Co do tego jaki IP - wlacz DHCP i zobacz co jest rozdawane... a jak nic nie jest rozdawane to sniffit i bedziesz wiedzial gdzie ida pakiety adresowane do internetu.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Podmieniam na Mac kolesia ktory jest podlaczony do Acces Pointa.Przy danym mac tez czasem widnieje jego IP ale nie zawsze tak jest

Domyślnie

czy sie pokazuje czy nie, nie ma znaczenia - jak podprowadziles kolesiowi MACa to musisz ustawic sobie jego IP i tyle...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Dzisiaj gadalem z kolega co ma legalnie tego neta.I mi mowil ze od uslugodawcy dostal normalne IP , i adres bramy wewnetrzej i zewnetrznej.Z tym zewnetrznym i zewnetrzynm to mi sie wydaje ze jest jedno ip bramy?Moze chodzilio mu o maske pod sieci albo DNS.W kazdym badz razie jutro do niego pojde.

Zasady Postowania