Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 17

Temat: Mój komputer-Dobrze zabezpieczony?

Domyślnie Mój komputer-Dobrze zabezpieczony?

Witam wszystkich.Jestem nowy na forum więc proszę o zrozumienie jeśli w złym temacie napisałem posta.
    Posiadam Windows XP Professional z SP2 (+aktualizacje wszystkie)
    Używam kasperskiego 7.0 125 internet secruity +windows defender.
    Do skanowania kompa służy mi spy bot search & destroy,a-squared Free
    own tibia deleter(do usuniecia own tibi ^^)oraz windows door cleaner =p (do zablokowania portów ,które robaki często używają).Do rejestru regcleaner,hjackthis,registry mechanic,easy cleaner.

Czy są to dobre zabezpieczeniaMoże zmienić na nowego NODA 3.0?
    Zdaje mi się ,że kasper nie pomaga np w pingowaniu neta(może wie ktoś jaki firewall pomaga?)
    PS.Używam tlena+firefox.

Z góry dziękuję

Domyślnie

Jesli naprawde masz wszystkie updaty windowsa, to nie jest zle... przynajmniej dzisiaj, nie wiadomo co przyniesie jutro,
    tutaj tez trzeba zaznaczyc, ze kiedy ktos znajduje dziurke , to dopoki wie o niej tylko znalazca, latki nie ma... jesli zrobi z niej exploit i wypuszcza go do sieci, latka wychodzi tego samego dnia :P... takze nie ma przeciwskazan, alby ktos z wiedza wpadl Ci na kompa, ale jest to raczej poza zasiegiem scriptkiddow.
    Bardzo wazna sprawa to to, czy masz publiczne i.p, czy tez jestes w sieci NAT, w pierwszy przypadku mozna poza zwyklym wejsciem na kompa robic roznego rodzaju "bad things" zamulac Ci lacze, wylaczyc firewalla (nie pytaj jak), doprowadzic do resetu maszyny (przy full latkach raczej malo prawdopodobne)

i tak mozna by jeszcze dlugo rozwazac wiele metod i oceniac czy sa cos w stanie namieszac w Twojej maszynce...
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

własnie z moim ip jak mnie ktoś pingował szybko musiałem w tlenie grzebać server proxy żeby wyświetlało błędnie .Wiesz może jak zrobić żeby w tlenie w ogóle nie wyświetlało ip?:>
    Btw.Z początku jak mnie ktos pingował -.- włączałem firewalla i po kłopocie jednak pare dni pózniej znalazł inny sposób żeby mnie pingować ;S

Domyślnie

taggin, bez sensu jest troche odpowiadac na pytania widzac ze z gola nie rozumiesz o co w tym chodzi, ping do firewalla ma sie raczej wątło (jakos tam sie ma, ale wątło :P), poczytaj sobie i ICMP echo request, najlepiej wylacz "odpowiadanie na echo" w windowsowskiej "zaporze"..

Ping przy latkach nie spowoduje resetu maszyny (dzialo sie tak w windowsach), moze tylko zapchac lacze no i oczywiscie troche zajac CPU, ale predzej zabraknie Ci lacza niz CPU

Domyślnie

hmm to czemu jak uruchamiałem firewalla odrazu ping znikał i na gg mi pingowiec truje co zrobiłem?:P

btw wiesz co to?2007-11-15 21:12:31 Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern! Adres IP atakuj¹cego: 58.20.228.52. Protokó³/us³uga: UDP na lokalnym porcie 1434. Time: 2007-11-15 21:12:31

Niby to nic nie robi bo to zwykły atak ale denerwuje;s

Domyślnie

to sa wlasnie uroki publicznego i.p co jakis czas odwierdza Cie zablakany robocik szukajacy dziurawego systemu
    ale moze to tez byc jakis ktos kto konkretnie obral sobie Ciebie za cel, w co watpie (po opisie)

Domyślnie

nie da się tego jakoś pozbyć?!

Domyślnie

czego tego?

Domyślnie

Jak masz firewall to po cholere go wylaczasz w ogole? Po to on jest aby byc wlaczony!
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

@up
    Po to ,że jak robie prywatny server w Tibia (gra online) to nikt nie może sie zalogować bo firewall blokuje?(nie aplikacja nie jest zablokowana).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni