Pokaż wyniki 1 do 10 z 18

Temat: Backtrack5 a nesotrada

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Backtrack5 a nesotrada

Witam wyszła niedawno najnowsza wersja Backtracka-Backtrack5.I w związku z tym mam pytanie.Czy ta najnowsza wersja backtracka bedzie współpracowała z neostradą ponieważ mam neostradę bo na backtrack 4 to nie chciał współpracować a ja chciałbym na czymś wykonywać testy penetracyjne.Pozdrawiam wszystkich.

Domyślnie

A co ma jedno do drugiego bo nie widze zwiazku?

Dziala... bez problemow jak masz router jakis i do niego podpietego kompa... a jak nie masz routera tylko uzywsza modemu USB to pewnie tez zadziala ale mozesz sie nieco bawic aby to odpalic. BT5 jest nadal darmowy, wiec moze najprosciej sciagnac i samemu sprawdzic (albo poprawnie zadac pytanie bo nikt nie wie jak masz Neo podlaczone).

Aby uzyskac dobra odpowiedz trzeba zadac dobre pytanie.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Mam livebox tp to jest modem i łączą się za pomocą kabla ethernet ale mam też możliwość za pomocą USB raczej bo mam też napis USB PC i w instrukcji pdf wyczytałem,że USB PC też służy do podłączenia komputera.Czyli jak się łączę za pomocą kabla ethernet to nie da rady żeby mieć internet w backtracku czyli żeby można było ustawić kartę w tryb nasłuchiwania.Siostra ma laptopa i korzysta z adaptera USB wifi ale nie wiem czy to by coś dało.

Domyślnie

Wiec Twoj problem to nie jak zrobic aby miec interent tylko jak zrobic aby podsluchiwac co przesyla siostra... teraz zobacz o co pytales. Jak dla mnie watek do zamkniecia.

Domyślnie

TQM mam jeszcze jedno małe pytanie bo szperałem dziś cały dzień internet i coś znalazłem ale wolałbym sie upewnić.Najnowsza wersja Ubuntu to jest NodeZero Linux tak.Chodzi mi o to czy najnowsza wersja Ubuntu to jest link 1 czy 2.

Link pierwszy: Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://netinfinity.org/images/upe1.png

Link drugi: Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://3.bp.blogspot.com/_xJ5LrusWfss/S8TNdVcv_zI/AAAAAAAAAWw/7CaokambNzU/s1600/upe4.jpg

Chociaż mnie się wydaje,że najnowszą wersją jest własnie NodeZero Linux a co ty o tym myślisz TQM.Bardzo proszę o odpowiedź.

Domyślnie

Ani jedno ani drugie...
    Ubuntu to Ubuntu a nie NodeZero czy UPE. Prawdziwe ubuntu to Homepage | Ubuntu i nic innego...

IMHO BT5 bedzie najlepszy z tych trzech jesli chodzi o pentesting ale to tylko moje subiektywne zdanie (choc nie powiem ze nie mam powodow aby tak uwazac).

Tagi

Zasady Postowania