Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: sprawdzenie źródeł strony www

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie sprawdzenie źródeł strony www

Poszukuję rozwiązania, za pomocą którego mógłbym sprawdzić źródła napisanej przeze mnie strony od wewnątrz.Sama strona napisana w PHP z elementami AJAXa i skryptów Java. Zależy mi też na zweryfikowaniu podatności strony na najbardziej popularne ataki. Możecie coś zaproponować?
    Ostatnio edytowane przez adam_r : 11-29-2010 - 13:09

Domyślnie

sqlmap jeśli chodzi o sql inj;>

Domyślnie

tzn co widac sprawdzisz poprzez dragonfly lub firebug, następnie wykorzystaj mozliwosci nessusa, obciąż serwis jmeter'em, wykorzystaj mozliwosci apache z mod_ssl i mod_proxy, w pliku php.ini wylacz wyswietlanie bledow i loguj wszystkie bledy do plikow, wlacz safe mode, wykorzystuj .htaccess, dokladnie przyjrzyj sie plikowi httpd.conf, dodatkowo wykorzystaj: wikto, nikto, webscarab, burp suite, w3af, appscan, komercyjny webinspect jesli masz klikanascie $

obowiazkowo do przejrzenia:
    OWASP
    Ostatnio edytowane przez Whizz_BANG : 11-29-2010 - 15:34

Domyślnie

Do analizy zodel/kodu php jedyne co znam (do PHP) to Fortify RATS - https://www.fortify.com/ssa-elements...ence/rats.html

Normlanie analizatory od Fortify kosztuja ale to jest ich darmowy produkt Nie uzywalem jeszcze ale bede niebawem... taki testowy strzal na malenkim skrypcie...

Kod:
    $ rats 123-mech.pl 
    Entries in perl database: 33
    Entries in ruby database: 46
    Entries in python database: 62
    Entries in c database: 334
    Entries in php database: 55
    Analyzing 123-mech.pl
    Total lines analyzed: 32
    Total time 0.000077 seconds
    415584 lines per second
    Ostatnio edytowane przez TQM : 11-29-2010 - 16:34
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Witam,

Zgodzę się z TQM co do "dodatkowo wykorzystaj: wikto, nikto, webscarab, burp suite, w3af, appscan, komercyjny webinspect jesli masz klikanascie $

obowiazkowo do przejrzenia:
    OWASP"

Jednakże jest jeszcze jedno ciekawe rozwiązanie, które sam stosuje a mianowicie Acunetix WVS. Jest to o tyle fajne rozwiązanie, że pozwala sprawdzić aplikację pod kątem wielu różnych ataków dynamicznych - nie tylko SQL czy XSS.

Ciekawą opcją jest możliwość zagnieżdżenia AcuSensora w kodzie i analizę zachowania aplikacji "od środka".

Korzystam z Acunetixa od 7 miesięcy i jestem zadowolony. Co więcej - mieliśmy na początku roku audyt bezpieczeństwa aplikacji i firma, która to robiła też korzystała z Acunetixa.

Jeśli masz jakieś pytania co do rozwiązania daj znać - z tego co pamiętam, na stronie producenta jest do pobrania demo.

Domyślnie

Cytat Napisał k_kamil Zobacz post
    Jednakże jest jeszcze jedno ciekawe rozwiązanie, które sam stosuje a mianowicie Acunetix WVS.
    A jak to rozwiązanie klaruje się cenowo?

Domyślnie

Cytat Napisał adam_r Zobacz post
    Poszukuję rozwiązania, za pomocą którego mógłbym sprawdzić źródła napisanej przeze mnie strony od wewnątrz.Sama strona napisana w PHP z elementami AJAXa i skryptów Java. Zależy mi też na zweryfikowaniu podatności strony na najbardziej popularne ataki. Możecie coś zaproponować?
    proponuje pentest

Zasady Postowania