Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Problem z internetem

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Problem z internetem

Mam pytanie.
    Po włączeniu przeglądarki, pojawia mi się komunikat (nie mogę w ogóle przeglądać neta i nie pokazuje się przycisk):
    Termin platnosci juz uplynal, jezeli rachunek nie zostanie uregulowany internet zostanie zablokowany Po przeczytaniu komunikatu prosze kliknac na przycisk Przeczytalem w celu uruchomienia internetu
    Prosze czekac... blokada zostanie sciagnieta w przeciagu minuty
    Gdy pinguje wp.pl lub 217.17.41.84 wyskakuje odpowiedź (tak jakby internet był).

Czy realne jest, że po pingowaniu wszystko wygląda normalnie (jakby net działał), a nie włącza mi się gg ani nie działają strony?

Domyślnie

tak jest to możliwe...

nawet niektóre rutery mają taką opcję (wiem ze na bank PENTAGRAM tylko modelu nie pamiętam...- inne pewnie też...)

a sytuacji kiedy net rozdzielany jest przez serwer nawet nie rozpatruje z wiadomych powodów
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

Prawda jest taka, ze to ze dziala pung to dobra wola twojego ISP... moze cie odciac w kazdej chwili w sumie i zezwolic tylko na ping'a aby latwiej bylo sprawdzic czy awaria to wina lacza czy celowe odlaczenie. Proponuje zaplacic rachunek i wszystko wroci do normy

Unhappy

Cytat Napisał tqm Zobacz post
    Proponuje zaplacic rachunek i wszystko wroci do normy
    No nie wiem, raz ( skleroza nie boli) zapomniałem o rachunku i wyskakiwał komunikat. Po uregulowaniu należności nic sie zmieniło, a kasowałem wszystko (mam na myśli cookies, format dysku robiłem i nic), w końcu zadzwoniłem do dostawcy, i mi powiedział, że router jest tak ustawiony aby po zapomnieniu ciągle przypominać Jest tylko jedno wyjście zmienić przeglądarkę na np. Firefox'a, lub Operę, gdyż wtedy jeszcze byłem bardzo nie douczonym człowiekiem co do bezpieczeństwa w sieci ) A i niepozwolić nowej przeglądarce na migracje z IE.

Zasady Postowania