Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Internet Netia 2Mb - dzielenie z kumplem

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Internet Netia 2Mb - dzielenie z kumplem

Witam. Zamierzam zamówić sobie internet Netia super liga 2Mb (na łączu TPsa) i podzielić z kumplem bezprzewodowo (wifi) tj ja przez LAN on WiFi i teraz mam kilka pytań
    1. Jaki router będzie najlepszy (chciałbym aby dało się zrobić tak jak kumpla nie ma na kompie to ja mam neta 2 Mb, ale jeżeli on zacznie korzystać to by dzieliło łącze na połowę, każdemu po równo i nie więcej ) taki może do 100 zł :-|
    2. Jeżeli ja gram np. w CSa gram gram i kumpel nagle zaczyna coś ściągać z neta to czy ping będę miał większy ?
    Proszę o pomoc. Pozdrawiam ^^
    Ostatnio edytowane przez Manieq : 04-05-2010 - 13:50

Domyślnie

Cytat Napisał Manieq Zobacz post
    Witam. Zamierzam zamówić sobie internet Netia super liga 2Mb (na łączu TPsa) i podzielić z kumplem bezprzewodowo (wifi) i teraz mam kilka pytań
    1. Jaki router będzie najlepszy (chciałbym aby dało się zrobić tak jak kumpla nie ma na kompie to ja mam neta 2 Mb, ale jeżeli on zacznie korzystać to by dzieliło łącze na połowę, każdemu po równo i nie więcej ) taki może do 100 zł :-|
    2. Jeżeli ja gram np. w CSa gram gram i kumpel nagle zaczyna coś ściągać z neta to czy ping będę miał większy ?
    Proszę o pomoc. Pozdrawiam ^^
    Jeśli chcesz grac na połączeniu radiowym sugeruje aby ten router blisko ciebie stał, tak aby segment połączenia radiowego nie przekraczał 30ms, bo inaczej będziesz miał ping zawsze o 30ms więcej niż byś się łączył normalną drogą,

2MBit na 2 stacje sąsiadów to strasznie mało, jak jeden będzie coś wykonywał to drugi będzie się wpieniał.

Domyślnie

Cytat Napisał cyber_pl Zobacz post
    Jeśli chcesz grac na połączeniu radiowym sugeruje aby ten router blisko ciebie stał, tak aby segment połączenia radiowego nie przekraczał 30ms, bo inaczej będziesz miał ping zawsze o 30ms więcej niż byś się łączył normalną drogą,

2MBit na 2 stacje sąsiadów to strasznie mało, jak jeden będzie coś wykonywał to drugi będzie się wpieniał.
    ja będę się łączyć z routerem przez kabelek LAN sąsiad przez wifi (mieszka ~80 M odemnie i ma jakąś antenę panelową więc do routera ping będzie 1-3 ms). No niestety u mnie na tym "zadupiu" najwięcej mogę sobie wziąć 2 Mb... Dodam ze od centrali mieszkam jakiejś ~2KM.
    jak jeden będzie coś wykonywał to drugi będzie się wpieniał
    tzn?

czyli on gdy będzie coś ściągał to ping do gierek będę miał większy?

i jaki router będzie dobry do podzielenia tego neta ? myślałem o PENTAGRAM Cerberus ADSL2+ P 6311-072l link on ma może funkcję ograniczania szybkości?
    Ostatnio edytowane przez Manieq : 04-05-2010 - 14:18

Zasady Postowania