Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Ranger

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Ranger

Slyszal ktos kiedys o programie ranger? no wiec moj problem jest taki jestem w angli i w szkole mamy jakby swoje konta cala siec stoi se na serverku i wszystko bylo by fajnie gdybysmy nie mieli prawie wszystkich opcji zablokowanych, nie mamy dostepu do dysku c i do opcji szukania a total commandera nie pozwala mi odpalic gdyz nie mam upowaznienia jako uczen wiec chcialbym prosic o rade jak shackowac ten je***y program jak prawie do niczego nie mam dostepu?

EDIT by TQM:
    Jesli nie nauczysz sie kultury bede uporczywie edytowal Twoje posty... a jak sie znudze zaczne je kasowac...
    Ostatnio edytowane przez TQM : 02-26-2007 - 23:57

Domyślnie

Melon piszesz kolejny post zamiast poczytać forum....

Jeśli chodzi o dostęp do dysku c to wszystkie toolsy którymi zazwyczaj posługują się szkolni administratorzy działaja tylko na explorer'a więc dlatego trzeba urzyc jakiegoś innego programu tego typu np. totalcmd... - żaden program anty.. sie do tego programu nie ma prawa przybużyć i jesli administrator nie dolożył odpowiednich starań to bez problemu go odpalisz.... (bo musiał by Ci odiąć prawo do uruchamiania aplikacji innych niż okreslone - tak da sie to zrobić )

ogolnie jesli wszystko idzie przez server to najprawdopodobniej program blokujący ogladanie stron tez jest na serverie więc wystarczy znaleść witryne która bedzie szyfrować kod strony i przesyłać do przegladarki w postaci zaszyfrowanej razem ze skryptem dekodujacym - i wtedy "straznik" juz sie nie przyczepi bo i do czego do ciagu beznadziejnych krzaczków...?!
    nio to tyle...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie w typ probloem

Wlasnie w tym probl;em ze totalcmd nie moge odpalic bo kurcze administrator nie pozwala odpalac innych programow niz te ktore sa na servie zainstalowane i kurcze nie wiem co zrobic a ta witryne jesli chodzi ci o proxy to wczoraj sie udalo ale on to widzial (widzi nasze ekrany) i zablokowal wszystkie dostepne proxy z IP tez probowalem ale tez zablokowal A do serva nie mam dostepu.

Domyślnie

W tym wypadku powiedzialbym ze udowodniles 2 teorie :-(
    Niestety nie sa one dla Ciebie Melon pozytywne...

1. Administrator nie jest taki glupi na jakiego wyglada...
    2. Znowu pod gorke - user zawsze ma przechlapane.

Nic dodac nic ujac. Mysle ze temat w takim razie wyczerpano z powodu braku jakichkolwiek dalszych informacji nt. konfiguracji sieci lub jakiego to oprogramowania uzywa w/w szkola.

Wink

Wiem ze szkola uzywa programu Ranger i mam taki pliczek i jak go otwieram w notatniku to mi sie takie znaczki pokazuja a chcialbym je jakos przetlumaczyc.
    Mam w domu jeszcze taki programik co Przesyla, (podreslam tylko przesyla) pliki z domu do szkoly i na odwrot (menager plikow) a jeszcze wpadlem na pomysl jak by jakims programikiem poszperac i znalesc haslo?
    Ostatnio edytowane przez Melon : 02-28-2007 - 01:36

Domyślnie

Cytat Napisał Melon Zobacz post
    Wiem ze szkola uzywa programu Ranger i mam taki pliczek i jak go otwieram w notatniku to mi sie takie znaczki pokazuja a chcialbym je jakos przetlumaczyc.
    No nic dziwnego... skoro masz plik Ranger'a to to jest blik binarny gotowy do uruchomienia a nie kod zrodlowy - notatnikiem nic nie zdzialasz...

Cytat Napisał Melon
    Mam w domu jeszcze taki programik co Przesyla, (podreslam tylko przesyla) pliki z domu do szkoly i na odwrot (menager plikow) a jeszcze wpadlem na pomysl jak by jakims programikiem poszperac i znalesc haslo?
    Ja wiem ze Ty teraz w UK mieszkasz (ja w tej chwili tez) ale to jest forum polskojezyczne wiec pisz po polsku i zachowuj jakas logike a nie wszstko razem mieszasz... Wrzucasz enigmatyczne stwierdzenia i zdania ktore nie maja sensu!
    Masz manager do przesylania plikow czy go szukasz? Masz pomysl czy szukasz pomyslu?! W zdaniu stwierdzasz niby a na koncu zdania jest znak zapytania wiec co to wlasciwie jest? Na tak pisane smieci nie bede nawet fatygowal sie odpowiadac.

EDIT: Prosba do wszystkich pozostalych forumowiczow - nie odpowiadajcie na smieci, odpowiadajcie na pytania. Jak ktos nie potrafi zadac pytania to szkoda czasu na zgadywanie i odpowiadanie na 1000 roznych mozliwych wersji bo i tak nie bedzie zadowolony/zadowolona.
    Ostatnio edytowane przez TQM : 02-28-2007 - 09:03

Zasady Postowania