Witam wszystkich!
Jestem nowym użytkownikiem i moja wiedza o hackingu jest szczerze mówiac zerowa... Ale interesuje się tym tematem i czasem mam kilka ciekawych pomysł, ale sam ich nie potrafie zrealizować. Wracając do tematu... Już kilka lat temu miałem poysł na kradzież pliku config.dat (i wszelkich innych drobnych z HDD)
Często szukając cracków i seriali linki z google prowadzą nas do stron erotycznych, które często bez naszej wiedzy jakoś instalują nam dialery na HDD bez jakichkolwiek inforamcji o tym procesie lub poprustu wyświetla sie komunikat z akceptacją instalacji pliku exe po czym pliczek po instalacji robi żywne co mu się podoba z kompem a usunięcie go nie jest proste bo po usunięciu i skanowaniu antywirusem dalej sie pojawie gdy uruchomimy komputer i dalej wykonuje swoje zadanie.
1#
A gdyby tak samemu zrobić taki skrypt lub skopiowac go jakoś z takowej strony i stworzyć stronke na której byłby album zdjeć (jako przykrywaka) gdzie znajdował by sie ten skryp choćby z komunikatem akceptacji przesłania tego pliku na komupter ofiary z treścią np: "Czy jesteś pewny że chcesz wejść na stronę?" Ofiara akceptując komunikat umozliwiła by skopiowanie pliku z serwera na swój HDD i nieświadomie niczego przeglądała by album ze zdjęciami, a my w tedy możemy już robić to co chcemy
2#
Można by napisać stronke z przykładowym albumem i umieścić w niej jakiś skryp ktróry by zawierał ścieżke do pliku config.dat (np: C:\Documents and Settings\Reactor\Gadu-Gadu\Administartor\Config.dat) i ten skrypt miał by na celu skopiowanie tego pliku na serwer za potwierdzeniem ofiary przez wyświetlay komunikat o jakieś treśc.
Być może kiedyś już coś takiego było na tym forum, ale nic nie znalazłem i dlatego zapisałem swoją propozycję. Teraz jest jedno pytanie? Czy mój pomysł jest możliwy do zrealizowania? Jeśli tak to czy ktoś da rade napisać taki skryp lub skopiować go i zmodyfikować na własne potrzeby?