Ile będzie wynosiła liczba 7 w systemie piątkowym ?
Ile będzie wynosiła liczba 7 w systemie piątkowym ?
12? :> Wiadomość_jest_za_krótka_i_muszę_coś_dopisać![]()
i ja tez za 12![]()
gdyby pytanie było typu "jak wygląda liczba 7 zapisana w systemie piątkowym" to odpowiedź brzmiałaby 12. Ale kto zadawałby "zagadkę" typu "ile jest 2x2+4"?. W końcu o faktach się nie dyskutuje, co najwyżej o ich interpretacji. A więc na wzgląd iż jest to "zagadka", a nie pytanie czysto matematyczne, popieram Rolka, i powiem 7![]()
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.
Hmm jeżeli systemu pierwszej liczy nie podano, to powinno przyjąć się dziesiątkowy. Btw. to nie może być 7, bo ekhm... w systemie piątkowym nie ma 7mki ... Są cyfry z zakresu 0-4.
" Wszystko, co ma początek, ma też koniec. Widzę nadchodzący koniec. Widzę rozciągającą się ciemność. Widzę śmierć ."
pr0t czepiasz się. Zgrywanie mądrzejszego od wszystkich wokół w niczym Ci nie pomoże a na pewno nie w zrobieniu kariery na tym forum. Wiec jak masz pisać takie idiotyczne posty to lepiej ich wogóle nie pisz. System piątkowy opiera się na tych cyfrach (jak już masz się czepiać to nie składa się z 0 1 2 3 4, bo niby co ma to znaczyc?) i nimi można wyrazić ine liczby z systemu dziesiętnego czy jakiegokolwiek innego. A Twoje głupie komentarze nic nie wnoszą.
Zbliża się Trollmagedon...
Wcale sie nie czepiam, podeszlem do problemu z zupelnie innej strony. Caly temat jest troche dziwny, wiec wydawalo mi sie, ze 'dziwne' odpowiedzi beda rowniez mile widziane. Nie mialem absolutnie zlych zamiarow ale jesli dla Ciebie zabrzmialo to inaczej to sorrka, mysle ze autor mi wybaczy
Pozdro.
" Wszystko, co ma początek, ma też koniec. Widzę nadchodzący koniec. Widzę rozciągającą się ciemność. Widzę śmierć ."