Witam. jestem tu nowy i jeśli taki temat już powstał a co z grubsza szukałem... to przepraszam. Mam pytanie czy jest możliwa zmiana jakiejś wartości w grach przez neta (kasa, exp, lvl itp) a jesli tak to jak?
Witam. jestem tu nowy i jeśli taki temat już powstał a co z grubsza szukałem... to przepraszam. Mam pytanie czy jest możliwa zmiana jakiejś wartości w grach przez neta (kasa, exp, lvl itp) a jesli tak to jak?
Kolega się mnie pyta, ej jak zmienić jakąś wartość w grze np. kasa, exp, lvl itp
a ja mu na to, weź pigułkę to się dowiesz, buhahaha
Nie to forum, poszukaj na www.harrypotter.pl
To zależy. Zależy od tego jak jest ta gra napisana. No bo obiekt, który chcesz modyfikować może być albo przechowywany na serwerze, albo u ciebie na komputerze. W pierwszym wypadku musisz się włamywać xD A jeśli jest na komupterze, to też może być różnie Albo w jakimś pliku, albo głęboko w kodzie binarnym gry, a wtedy żeby to zmienić trzeba się pomęczyć A jak to się nie da streścić. W każdym bądź razie sporo nauki - hacking, reversing itd. itp.
Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
I otworzyła studnię Czeluści,
a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
(...)
I dano jej nakaz aby nie zabijała,
lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...
szukaj pod haslem cheat engine.
wszystko ladnie wyjasnione, tutoriale, forum, faq, przyklady.
hmmm.... to jest chyba na serwie... a słyszeliście może o czymś takim jak artmoney, bo ja wczesniej na googlach szukałem i taki program znalazłem, ale nie wiem czy to nie jakiś kit? i chca mi tylko keyloga wcisnać...?
@edit o tym engine tez słyszałem i podobnie działa jak ten artmoney, ale ktos stąd to sprawdzał? że to na prawde działa?
Ostatnio edytowane przez korono : 01-26-2009 - 22:48
pomogę ci w ramach edukacyjnych krok po kroku tylko:
1) co to za gra
2) co chcesz zmienić i na co
3) czy w rewanżu stworzysz stronę www z informacja jak zmienić te dane, które ty chcesz i opublikujesz adres tej www dla graczy tej gry
Pozdrawiam
1. metin2
2.ilość yang (pieniędzy) może lvl, ale nie wiem czy po zmianie lvl będe mógł dodać punkty do siły itp, bo na każdy lvl są 4 punkty, więc lepiej nie...
3.innym tez trzeba pomagać
4.ja mam jutro edukacje wiec dzisiaj już tu nie zajże, zaraz spać ide ale po południu będe...
Ostatnio edytowane przez korono : 01-26-2009 - 23:50
2) wciśnij F5 i wpisz: "giveME5000yangs" (bez cudzysłowów)
3) jak nie napiszesz www i nie podasz linka na tym forum (sprawdzającego Twoja Słowność) to nie powiem ci gdzie jest błądzik (swoja droga łatwy do poprawienia)
Pozdrawiam
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)