Witam
Jak nazywa się kabel zasilający do laptopa, gdzie jeden koniec kabla podłącza się do laptopa, a drugi koniec kabla podłącza się do gniazda na zapalniczkę samochodową ?
Witam
Jak nazywa się kabel zasilający do laptopa, gdzie jeden koniec kabla podłącza się do laptopa, a drugi koniec kabla podłącza się do gniazda na zapalniczkę samochodową ?
dziwne pytanie :P
bez roznicy?
jak powiesz w sklepie o co chodzi to zrozumieja
War, war never changes.
Mam laptopa ,,acer'' TravelMate 4062WLMi. I chciał bym podłączyć tego laptopa do gniazda na zapalniczkę samochodową odpowiednim do tego kablem.
A jakim mocnym prądem musi być zasilany mój laptop, jakim napięciem 15V, 16V, 18V, 19V, 20V, 22V, 24V bo ja nie wiem ?
to zerknij na zasilacz człowieku...
* markossx *
potrzebujesz przetwornicy po prostu,
poszukaj na elektrodzie, tam widziałem wątki o tym
* markossx *
Masz 2 wyjscia...
1. zasilacz ktory mozna zasilac z 12V DC - sa takie uniwersalne z wymiennymi koncowkami aby pasowaly do roznych laptopow...
2. wsadzic do samochodu przetwornice 12V DC -> 230V AC - wtedy bedziesz mogl podlaczyc co zechcesz...
taniej przetwornica wychodzi... ale to dodatkowe urzadzenie i wiecej kabli... bo do przetwornicy idzie normalny zasilacz od laptopa Oba rozwiazania sprawdzone - aktualnie uzywam wariantu #1
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)