Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Html

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Lightbulb Html

Witam uczę się XHTML i nie wiem czy mi się to potem przyda.
    Co wy myślicie o moim wyborze i co polecacie potem bo myślałem o Pascalu lub C++
    Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.

Domyślnie

Wszystko się przyda A XHTMLa się nauczysz w kilka dni Potem się można zabrać za jakiś "poważniejszy" język programowanie jak np. te co wymieniłeś. A każdy doradzi ci co innego. Chyba każdy każe ci się uczyć tego, od czego sam zaczynał. Ja polecę ci C++, ktoś inny pythona, inna osoba perla blablabla... Twój wybór. Ale chyba prawie każdy będzie dobry
    Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
    I otworzyła studnię Czeluści,
    a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
    i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
    A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
    i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
    (...)
    I dano jej nakaz aby nie zabijała,
    lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...

Domyślnie

Możesz się jeszcze uczyć CSS, JavaScript, AJAX, PHP i *SQL. Webmasterka przydaje się w życiu, choćby do zabezpieczania i modyfikacji skryptów we własnym zakresie. Plus potem możesz się wziąć za Perla/Pythona lub C/C++. Pascal jest dobry jako język wprowadzający w świat programowania i algorytmiki, ale już nie jest rozwijany. Jego następca jest Delphi lubiany przez script-kiddies - można w nim pisać trojany itp. - ale bardziej się opłaca uczyć C/C++ i potem ew. Asma. Np. analitycy IT powinni umieć to co opisałem wyżej. Dobry analityk to webmaster, admin i programista w jednym, który cały czas się rozwija. Wymagana w tej branży jest jeszcze biegła znajomość hardware'u i rynku IT (marketing i te sprawy).
    Ostatnio edytowane przez ryniek : 10-11-2008 - 15:55

Domyślnie

Naucz się PHP jest dość prosty i przy tym podobny do C++ więc ucząc się PHP z C++ Pójdzie Ci dużo lepiej. Jak trudno Ci załapać podstawy i ciężko Ci zrozumieć pętle itp. Polecam program Laboratorium Eli. Wstawiasz tam zamiast kodu klocki i nadajesz im jakieś parametry. Od takiego czegoś zaczynają w prowadzać uczniów w Technikum Informatycznym. Jeżeli już dobrze sobie radzisz z pseudo-językiem śmiało wkraczaj w C++, PHP ew. Jakiś inny.

Pozdrawiam
    ShutDown

Domyślnie

A ja uparcie polecam javę jest platform independent, możesz robić w nim zarówno gierki na komórki, jak i aplikacje WEB, aplikacje sieciowe, co tylko zechcesz.Oczywiście zaraz podniesie się rumor że java wolna itp. No więc od jakichs 2 lat tj. od wprowadzenia wersji 1.5 jest to g.... prawda. Bardzo dynamicznie się rozwija, ma wiele możliwości, jest wygodna i nie jest jej wcale trudniej nauczyć się niż c++ ( co jak dla kogo - ale dla mnie nauczyć się to nieco więcej niż jakaś głupiasta pętla, licznik, hello world etc).

PS. nie wiem jaki masz cel w nauce, natomiast java jest bardzo ceniona na rynku, więc jeśli masz na myśli zarabianie dobrych pieniędzy i znalezienie swojego miejsca w nurcie programowania, polecam skupienie się wokol wszystkiego co związane z javą.
    pozdrawiam
    zapaleniec javy <:-$
    Ostatnio edytowane przez javaman : 10-11-2008 - 19:14

Domyślnie

chodzi mi o pisanie programów nawet takich banalnych na razie zgłębiam trochę CSS i XHTML nie wiem czy coś wyjdzie ale zawsze warto spróbować ale zastanowię się nad perl i C++
    Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.