wie ktos gdzie moge znaleźć wywołania systemowe na windowsa bo chce w asmie popisac sobie wiruski a nie moge znalezc wywołan dla windy albo nie wiem czego własciwie szukac...
wie ktos gdzie moge znaleźć wywołania systemowe na windowsa bo chce w asmie popisac sobie wiruski a nie moge znalezc wywołan dla windy albo nie wiem czego własciwie szukac...
bardzo bym prosił o nie odpowiadanie na tego posta - później latają wiruchy po sieci, ludzie tracą pieniądze i nerwy bo jakiś kretyn znalazł sobie zabawę. Chętnie bym znalazł bibliotekę choćby do asma która by cię kopała w dupę przy każdym takim durnym pomyśle.
Mieliście kiedyś kłopoty z kompem przez takiego ćwoka jak ten? Proszę nie pomagajcie takiemu szkodnikowi.
To nie unix, tutaj masz GOOGLE->WinAPI
javaman: Dlatego ja używam Linuksa
http://nikowek.blogspot.com/
Zbrojne Ramię Pingwina!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
G+ e- h! r% y?
------END GEEK CODE BLOCK------
nikow - wiesz przeciez ze nie kazdy zawsze moze uzywac linucha. Jeśli ktoś np. programuje w .NET? albo potrzebuje programów których nie ma na linucha?
Wiesz przeciez ze wszystko co się da, chodzi u mnie na linuchu. ale jak nie da rady to dlaczego mam tracic przez takiego palanta?
I dzieki temu zainteresowalem sie hackingiem ^^ Thx temu komus!Mieliście kiedyś kłopoty z kompem przez takiego ćwoka jak ten?
http://www.metasploit.com/users/opcode/syscalls.html (nie wszystkie poprawne, jak cos nie bedzie dzialac sprawdz w ntdll)
link to syscalli.
Choc wira bedzie trudno z tego napisac. Natywne api jest dosc rozbudowane, i nie mozna wyNULLowac wiekszasci pol.
Jak bedziesz mial problemy - pisz. I moze zmien nazwe tematu na 'piszemy wirusa w asemblerze'. Bo widac nawet userzy hack.pl sie ciebie boja Respect.
kazdy moze, tylko nie kazdy chce. w koncu ktoz by niechcial uzywac najpr0 i niezawodnego systemu, ...na ktorego wira mozna napisac w makefile . Winde zawsze mozna postawic na VM, o ile sie potrafi je postawic.wiesz przeciez ze nie kazdy zawsze moze uzywac linucha.
Ostatnio edytowane przez rip : 08-03-2008 - 22:39
Nie chodzi o to ze się boją. Może mają to w miejscu gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę.
A może nie każdy ma ochotę używać wszędzie i zawsze lina, nawet jeśli nie muszą, utrudniać sobie pracę robiąc wszystko na około, bo nie mają po prostu ograniczonych móżdzków jak @up? Jak by mnie np. rajcowało demolowanie komuś domu, np... czemu by nie Twojego, zupełnie bez powodu, to też miałbyś respekt? wątpię. Czujesz się lepszy bo używasz tylko linuxa? To mało sobą reprezentujesz w takim razie.
Kwestia wolnego wyboru. Jak lubisz chodzić naokoło - twoja sprawa. Ja nie lubię chodzić do kibla przez las tylko dlatego ze jestem fanatykiem zielonego. Myślę ze lepiej jak sobie wejdziesz tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C5%82upota dowiesz się jak nazywa się twoja postawa.kazdy moze, tylko nie kazdy chce. w koncu ktoz by niechcial uzywac najpr0 i niezawodnego systemu, ...na ktorego wira mozna napisac w makefile . Winde zawsze mozna postawic na VM, o ile sie potrafi je postawic.