Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Problem z WinAmp'em

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Domyślnie Problem z WinAmp'em

Od kilku dłuższego czasu nawala mi WinAmp

Wystąpił problem z aplikacją Winamp i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.
    Nie będę podawał sygnatur błędu bo tylko sam Bill Gates je rozumie (albo i nie) Muszę przyznać że system ma już trochę (grubo ponad pół roku) co dla XP to już właściwie stan agonii, ale może jest jakiś sposób na 'naprawienie' WinAmp'a, próbowałem intalować starsze, nowsze wersje - wszędzie to samo, co ciekawe są takie kawałki których wogóle nie mogę odsłuchać bo jak tylko wybiore je z playlisty od razu wywala błąd! (muzyka idzie, ale pojawia się to okienko z błędem) - pliki są w porządku.

Zaraportowałem już błąd, ale nie dostałem odpowiedzi od Microsoft'u :P

Macie może jakieś pomysły co może być tego przyczyną? I od razu zaznaczam że nie przerzucę się na żaden alternatywny odtwarzacz Przyzwyczajenie...
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

jakis wir probuje stworzyc zdalny watek, chyba. Pusc na kilka godzin wiresharka, moze cos sie rozjasni

No ale sygnaturka bledow raczej by sie przydala, dokladnie to stan rejestrow i stosu /no, wystarczy sam adres ktory spowodowal wyjatek i wersja winampa/.

I jestes pewien ze to winamp nawala? Sprawdz process explorerem.
    http://www.sendspace.com/file/5t069g
    Ostatnio edytowane przez rip : 05-29-2008 - 12:34

3. Domyślnie

Kod:
    AppName: winamp.exe	 AppVer: 5.5.3.1938	 ModName: nevideohd.ax
    ModVer: 4.6.15.0	 Offset: 00008b89
    W Process Explorer - czysto, razem w WinAmp'em startuje IMPAI (zgrywanie audio), podczas błędu ddwin (informacja o błędzie), podczas działania WinAmp'a nic nie pokojącego

A jak z tym wiresharkiem bo nigdy z niego nie korzystałem?

Domyślnie

00008b89
    dziwny adresik, nic dziwnego ze blad.

a eax zapewne 0xC0000005.

muzyka idzie, ale pojawia się to okienko z błędem
    czy napewno ten proces debugera jest tworzony przez winamp.exe ?!
    a jesli tak to jakim prawem muzyka leci? To jest conajmniej dziwne.

zapomnij o wiresharku, przydaje sie czasem, raczej rzadko jak nie jestes w stanie wykryc watku.

5. Domyślnie

Cytat Napisał rip Zobacz post
    czy napewno ten proces debugera jest tworzony przez winamp.exe ?!
    a jesli tak to jakim prawem muzyka leci? To jest conajmniej dziwne.
    No wiesz za dźwięk odpowiada z pewnością osobna kontrolka/moduł/ aplikacja wywala błąd i pewnie nie obsługuje tego erroru żeby zatrzymać odtwarzanie. To co w takim wypadku mam zrobić, trudno o szukanie jakiegoś malware skoro mam fortece :] Norton - Full, z aktualizacją i czym tam trzeba i nawet nie zamula kompa na dwóch rdzeniach, więc cóż robić?

Domyślnie

trudno o szukanie jakiegoś malware skoro mam fortece :]
    nie badz taki pewny...

No wiesz za dźwięk odpowiada z pewnością osobna kontrolka/moduł/
    Jak ktorykolwiek watek spowoduje wyjatem caly PROCES mowi dowidzenia, i wtedy dostajesz takie okienko /o ile masz wlaczone/:
    http://img76.imageshack.us/img76/1892/errhh1.png

jak nacisniesz ok, jak mowilem caly proces leci. Wiec jak muzyka moze byc dalej odtwarzana? A kontrolka to mi sie raczej z czym innym kojarzy.

System ze starosci sie nie psuje, cos musi byc z bibliotekami, moze ten offset to plik swap? %homedrive%\pagefile.sys (jaki ma rozmiar?) Nie wiem. Dalej obstawiam tworzenie watku w stronie bez prawa do execute.

Zasady Postowania