Pokaż wyniki 1 do 10 z 16

Temat: Zabezpieczenia

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Zabezpieczenia

Witam. Możecie sobie myśleć co chcecie, że piszę posta jednego ze stu, jak nie więcej - na które już udzielaliście odpowiedzi. Jednak, nadal dręczy mnie pytanie, jak w miarę skutecznie się zabezpieczyć.

Chodzi mi o spis, typu polecany AV, FW i inne narzędzia pomagające w wykryciu, czy ktoś mi nie siedzi, itd.

Wydaje mi się, że gdyby znalazł się ktoś kompetentny i zrobił tutaj taki spis - pomógłby nie jednemu użytkownikowi...

Chciałem jeszcze, zapytać, czy jest konkretny system, który zmniejszy podatność na włamania i zagwarantuje mi lepszą ochronę, bo raczej okienka są obładowane w luki, tak przynajmniej wyczytałem.
    Ostatnio edytowane przez ogre : 03-18-2008 - 17:25

Domyślnie

Co do AV to spis jest gdzieś na pewno na google... nawet ostatni widziałem gdzieś w jakiejś gazetce testy. A co do firewalla to systemowy powinien wystaczyć. Ewentualnie jakiś zonealarm albo coś takiego.

Najlepiej jakiegoś linuksika

@EDIT
    Sam mógłbyś zrobić jakąś listę. Sam testujesz albo szukasz w google i możesz sobie spokojnie sam zrobić taką listę.
    Ostatnio edytowane przez Bouzer : 03-18-2008 - 17:29

Domyślnie

Ja nie chcę listy z googli tylko kogoś doświadczonego w zabezpieczeniach. Jakiś zonealarm i norton mi nie odpowiada, bo nie chcę jakichś podstawowych programików które można obejść w 5 minutek...

Na googlach jest stek bzdur, przekonałem się o tym podczas drugiego etapu konkursu DialNet Masters... wiele odpowiedzi było błędnych.

Nie chce robić swojej listy bazowanej na jakichś domysłach, czy czymkolwiek i nie chcę umieć się zabezpieczyć przed hakerem z gg, tylko coś poważniej...

Domyślnie

Jak uważasz, że na google jest stek bzdur to życzę powodzenia. A co do zonealarm to nawet tqm o nim coś kiedyś wspominał, a to jest raczej ktoś z doświadczeniem

A jak chcesz się dobrze zabezpieczyć to najelepiej odłącz się od...

Domyślnie

Wydaje mi sie, ze jak masz pisac takie porady, to raczej na jakis portal powinienes isc, w stylu onet.pl, nie wiem no... na redaktora jakichs bzdurek ?

6. Domyślnie

Oj już się nie kłócicie - jeśli chodzi o dobrego AV produkty symnatec - osobiście uważam że Norton to bardzo solidny i bardzo dobry AV. Wiem że dużo osób się zemną nie zgodzi - trzeba mieć trochę lepszego kompa, ale gwarantuje że ten skubaniec nic nie przeoczy Zresztą sam robi za firewalla. Mówię w oparciu o doświadczenie, Norton Antyvirus to najlepszy AV jaki miałem - a miałem ich dużo :P
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

Cytat Napisał ogre Zobacz post
    Wydaje mi sie, ze jak masz pisac takie porady, to raczej na jakis portal powinienes isc, w stylu onet.pl, nie wiem no... na redaktora jakichs bzdurek ?
    W sumie masz rację. Bo gdzie się nie ruszysz to wszędzie znajdą się ludzie, którzy nie umieją korzystać z google.

Kod:
    A jak chcesz się dobrze zabezpieczyć to najlepiej odłącz się od...
    A to akurat był żart.

Dobra hedVB, już się nie kłócę

Domyślnie

Z windowsowych firewalli znam tylko zonealarma i go bardzo chwalę, chociaż to dobrego linuxowego iptables się nie umywa. Tekstem że na google jest tylko stek bzdur, mnie rozbroiłeś... To że nie umiesz szukać i poprawnie interpretować dostarczonych Ci danych to nie wina google. Oczywiście, zdarzają się błędy, dlatego robi się listę zaufanych stron (do których ostatnim razem nie może. Z tego co mi dotychczas pokazałeś uważam że jesteś trollem i nie poradzisz sobie z skonfigurowaniem linuksa. Myślisz że masz wiedze, ponieważ pokazałem Ci podstawy podstaw, przepraszam kolegów, to ja wychodowałem tego trolla... On nic nie umie, a zachowuje się jak nadęty bufon. Ma pretensje do innych za swoje niepowodzenia...

Jeśli będziesz się rzycał, opublikuje nasze rozmowy, które to potwierdzą.
    Ostatnio edytowane przez Nikow : 03-18-2008 - 19:58
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

9. Domyślnie

@Frubi chciałeś powiedzieć Padawana Gdzie go chodowałeś? na tym forum?
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

Witam

W brew pozorom Windows jest w miarę bezpiecznym systemem to użytkownik stanowi tutaj problem. Jak mówimy o antywirusie to polecam Esset Nod32. Wyłącz nie potrzebne zdalne usługi pracuj na użytkowniku który ma ograniczone prawa oraz trzymaj swoje dokumenty na innej partycji tak jak złapiesz wirusa to zainfekuje tylko twoje dokumenty i nic więcej bo na nic inne nie ma praw. A programy instaluj klikając prawym i uruchom jako. Bo to nigdy nie wiadomo co to może się stać. Możesz mieć najbardziej zabezpieczony komputer a i tak możesz złapać jakiegoś syfa. Pamiętaj o częstej aktualizacji tych programów jak i samego systemu. Ustaw jakieś mocne hasło na administratora. A jak chodzi o firewall to polecam Zone Alarm. Zanim zainstalujesz jakiś program/crack/trainer czy co kolwiek innego pierw zeskanuj substantivom żeby mieć pewność. Myślę, że to powinno w zupełności wystarczyć. Jak co to pytaj dalej.

Pozdrawiam
    Opętana *.tgz paczka ugryzla Dyzia w wacka