Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Płatności internetowe

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Płatności internetowe

Jakie są według Was najlepsze (czyt. najbezpieczniejsze) formy płatności w internecie?
    Czy usługodawcy zajmujący się takimi formami płatności odpowiednio zabezpieczają nasze dane?
    Czy płatność kartą (podanie numeru karty) może w jakiś sposób narazić nas na utratę pieniędzy z konta?
    Czy warto korzystać z usług PayPal albo MoneyBrokers czy innych tego typu firm?

Proszę o Wasze opinie w tym temacie.

pozdrawiam

Domyślnie

PayPal wygodny - czasami az za bardzo... bo zostawiasz w systemie dane swojej karty i czasmai jak podasz ze placisz przez paypal i raz podasz login u sprzedawcy to sam sciaga kase

Co do platnosci kartami - testuje wlansie anonimowa karte platnicza i owszem, poza adresem IP niewiele zostaje - nie bawilem sie w ukrywanie IP bo nie ma sensu - karta moja i chcialem przelac kase na swoje konto ale w koncu odpuscilem... ta karta jest bezuzyteczna, kilkanascie funciakow poszlo sie ***** - trudno sie mowi...

Pozostalych ni uzywalem, no moze raz google checkout ale nie pamietam detali.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Cytat Napisał tqm Zobacz post
    PayPal wygodny - czasami az za bardzo... bo zostawiasz w systemie dane swojej karty i czasmai jak podasz ze placisz przez paypal i raz podasz login u sprzedawcy to sam sciaga kase
    czyli ktoś znająć mój login i numer karty jest w stanie wyciągać od tak sobie kasę z paypala? - odpada

Cytat Napisał tqm Zobacz post
    Co do platnosci kartami - testuje wlansie anonimowa karte platnicza i owszem, poza adresem IP niewiele zostaje - nie bawilem sie w ukrywanie IP bo nie ma sensu - karta moja i chcialem przelac kase na swoje konto ale w koncu odpuscilem... ta karta jest bezuzyteczna, kilkanascie funciakow poszlo sie ***** - trudno sie mowi...
    poszlo sie co? bo nie uslyszalem (doczytalem)
    w takim razie, rozumiem, ze jezeli te funciaki gdzies sie podzialy to jakbym skorzystal placac za cos karta w internecie (mam Vise jezeli to cos daje) to mi tez moga gdzies zlotowki powedrowac i juz ich nie odnajde?

chyba jednak zostane przy zwyklym przelewie banowym...

Jezeli ktos poznal/korzystal z jakiejs bezpiecznej formy platnosci internetowej to niech sie wypowie, z zaciekawieniem poczytam.

Domyślnie

Co do paypal - niektore serwisy pozwalaja na zapisanie nazwy konta paypal i ladnie sie z nim integruja - patrz skype, godaddy, itp - jeden klik i zaplacone, nawet nie trzeba sie do paypala logowac ale nadal trzeba sie logowac do sklepu czy jak to zwal... dodawanie konta do takiego systemu tez wymaga uwierzytelnienia, wiec nie ma ze ktos sobie doda czyjes konto

Co do tej karty to anonimowa karta i chcialem z niej wyplacic reszte kasy na paypal'a ale mi sie nie udalo tego zrobic tak jak chcialem i juz nie mam mozliwosci zrobic z tym nic... karta zostala zablokowana przez paypal a nie mam innego systemu platnosci aby to zrealizowac - po prostu za duzo kombinowalem i sam jestem sobie winien, karta jednak sama w sobie 100% dziala

Co do tego aby sie nie obawiac o kase - mBank chyba jeszcze ma takie cos jak eKarta - pre-paid a'la kredytowa, tzn mozna robic platnosci on-line itd ale najpierw trzeba karte zaladowac. To podobne jak to co ja wlasnie testuje ale to moje moge kupic w UK w 'kiosku', anonimowo, wplacic gotowke i juz... tylko drakonskie prowizje od kazdej transakcji maja...

Cale szczescie angielskie karty debetowe mozna uzywac on-line nawet te najprostsze i jest tylko 1 czy 2 rodzaje kart w konkretnym banku nawet ktore na to nie pozwalaja... nawet w sklepie nie zaplacisz, tylko do bankomatu trzeba smigac. Kredytowki to w UK zmora - wysokie oprocentowanie a anglicy nie potrafia niestety trzymac kasy, wiekszosc spoleczenstwa zyje na kredycie i sprawdzajac stan konta patrzy ile ma debetu a nie ile na plusie.

Wracajac do tematu - jesli pilnujesz swojego konta paypal i nie dasz sie zrobic na phish to mozesz raczej byc spokojny.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)