Pokaż wyniki 1 do 10 z 13

Temat: ciekawostka...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie ciekawostka...

Witam, umieszczam to w tym dziale bo chyba jest najbardziej odpowiedni...

Dzis wygladajac przez okno zauwazylem dziwne auto krecace sie po okolicy, gdyby nie fakt ze mialo dziwna antene na dachu i widzialem je w sumie 9 razy w dzielnicy w ktorej mieszkam to pewnie bym sie nie zainteresowal...

Byl to czerwony opel vectra kombi, rejestracja zaczynala sie na WE... Poruszal sie powoli co chwile sie zatrzymujac... Na dachu mial dziwna antene ktorej nie widzialem nigdzie na necie, wygladala jakby zlaczyc 2 talerze do zupy, troche jak ufo, koloro bialego z czarnym paskiem po srodku, przy przedniej szybie mial najprawdopodobniej jakis GPS i mala kamere skierowana do kierunku ruchu i teraz najlepsze... Fotel pasazera byl zlozony w jakiegos rodzaju stolik lub podstawke a z tylu siedzial jakis mlody leb i wpatrywal sie w laptopa stojacego na tym zlozonym fotelu...

Dziwna sprawa bo pierwszy raz widzialem taka ekipe... Pisze o tym bo moze ktos tez cos takiego widzial albo orientuje sie co oni mogli robic a jak nie to poprostu zwracajcie uwage na czerwone ople..

Domyślnie

Chłopaki może chcieli znalesc jakaś koleżankę zęby poderwać

ŻARTOWAŁEM

A teraz na poważnie to Wardriving właśnie na tym polega. Montujesz sprzęt bierzesz kolesia zęby kierował lub samemu i jeździsz w okolu miasta starając się znalesc jak najwięcej WIFI punktów które są nie zabezpieczone przez ziomków którzy nawet nie wiedza co to jest security.

Potem se to na GOOGLE MAP zarzuca i w 3D z obrazkami domków maja listę wszystkiego.

A potem to już można bardzo dużo rzeczy złych zrobić ale to tym nie będziemy tutaj wspominać.

moracz jeśli masz dobrze zabezpieczona siec WIFI to się nie musisz martwic chociażby nie ma rzeczy nie możliwych.

Domyślnie

heh ja sam jezdze po miescie i zbieram info o sieciach ale to wygladalo dziwnie: po pierwsze ta antena, przejrzalem od cholery stron z antenami i nigdzie takiej nie widzialem, nawet podobnej... Po drugie, tablice nie zmojego miasta i kamera przy szybie.... Po trzecie kierujacy mial z 40 - 45 lat moze nawet 50 lat i nie wygladal na ojca tego mlodego kolesia ktory siedzial z lapkiem... Najbardziej zdziwila mnie ta kamera, zna ktos jeszcze jakies strony z duza iloscia anten?

Domyślnie

Może ogladaliscie kiedys program "Pimp my ride" na MTV

Pamietam, że coś podobnego (antene) montowali na jednym z samochodów. Z tego co mi sie wydaje to może być antena do odbioru sygnału z satelity (internetu/ViFi)

http://www.gizmag.com/go/3594/picture/7722/

Domyślnie

No tak tylko ze ta antena na zdjeciu zakrywa polowe dachu a ta ktora widzialem byla wielkosci duzego talerza do zupy, w sumie to dwoch polaczonych wiec nie sadze zeby to bylo do odbioru sygnalu z satelity, chociaz wszystko jest mozliwe. Mozliwe tez ze panowie szukali na przyklad lewych sygnalow tv albo radiowych, nie mam pojecia...

Domyślnie

Ja bylbym za opcją wyszukiwania niezabeczpieczonych/zle zabezpieczonych sieci. Ale nie mozna wykluczyc że dwóch gości chciało postraszyć Lamerów-Piratów, zrobili wóz namierzajacy-atrape i rządzili po mieście:P
    Zbliża się Trollmagedon...

7. Domyślnie

heh, rejestracja WE - to z pewnością warszawa, szkoda że nie pamiętasz całej rejestracji bo można by w łatwy sposób zidentyfikować klasę samochodu (np. służb specjalnych itd). Skoro jeździli tyle razy to nie mogli być amatorzy...widać się nie boją i mają na to papiery
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

ale hedVB czy ktoś może Ci coś zrobić jeśli jeździłbyś samochodem z dwowa talerzami atrapami na dachu i laptopem w środku?
    Za warszawską rejestrację czasami mozna wpier*** dostać:P Ale tak poza tym?
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

Co do wozow zajmujacych sie namierzaniem to sa to ladne furgonetki, ciezkie, wyladowane sprzetem. Mlody lebek z laptopem - sorry ale to musialo wygladac smiesznie. Poza tym czy mozesz opisac jak dokladnie wygladala ta antena? 2 talerze - ok, ale jak umieszczone wzgledem siebie?
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

tgm to jest polska niski budżet wiec wiesz mogło im na furgonetke nie wystarczyć, ja tam stawiam ze koleś chciał sobie luknąć nowy zestaw do ćwiczeń tricepsa na allegro a mu neta odcieli za nieoplacanie rachunkow wiec szukał jakiejś niezabezpieczonej sieci i wziął kolege żeby prowadził bo mu ostatnio prawko zabrali za jazde po pijaku a ze dotychczas wiekszosc swojego zycia spędził na treningach fizycznych to mu podłączanie do tej sieci za bardzo nie szlo wiec krążył
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Zasady Postowania