Co oznacza taki wynik w nmapie, czy to, ze mamy do czynienia z routerem i jakas siecia za nim?Kod:(...) 137/tcp filtered netbios-ns 138/tcp filtered netbios-dgm 139/tcp filtered netbios-ssn (...)
Co oznacza taki wynik w nmapie, czy to, ze mamy do czynienia z routerem i jakas siecia za nim?Kod:(...) 137/tcp filtered netbios-ns 138/tcp filtered netbios-dgm 139/tcp filtered netbios-ssn (...)
Czy chodzi ci o analize skuna ?
Ostatnio edytowane przez naichniach : 02-18-2008 - 11:08
Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
i innym pozytywnym gównie
Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
Mtv to nie mój świat
(tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)
jak dla mnie to firewall z xp
mozesz porownac, przeskanuj 77.253.110.239
Hmm, dedyki tak nie maja, nmap jak zobaczy lisinera na 135-139 to rozpoznaje to tak wlasnie, bez znaczenia czym usluga na tym porcie przedstawia i czy w ogole to robi :P
najczesciej taki wynik pojawia sie podczas skanowanai zewnetrzengo serwera sieci z natem....
wczoraj skanowalem serwer na unixie i tez tak pokazal
co tak w ogole znaczy firewalled? :P mozna sie domyslec ale wole miec info od kogos obeznanego
Jaka jest roznica miedzy firewalled a closed? Subtelna... w jednym przypadku serwer odpowiada RST a w drugim nie odpowiada nic. Wiadome jest tylko jedno - na ten port sie nie polaczymy.
P.S.
To czy nmap stwierdzi closed czy filtered mozna zmienic zmieniajac regulki firewall'a
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)