Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Proba ataku?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Post Proba ataku?

Witam!

Mam zainstalowanego Zone Alarm'a (freeware) jako firewall'a. Dzis zblokowal dostep do mojego kompa (pierwszy raz mialem taka sytuacje) z IP mojego routera (192.168.1.1 na port 2260 z portu 2048) oraz z IP uzytkownika z tej samej sieci (domowy WLAN) z portu 4676 na port 11375. Zagladajac do logow ZA zauwazylem ze takich prob jest wiecej, aczkolwiek po raz pierwszy wyskoczylo mi okno z informacja. Czy jest to cos czym powinienem sie martwic, czy tak jak jest napisane w info ZA tzw. Internet background noise?

Z gory dzieki

Domyślnie

Co Ci szkodzi powiadomić administratora sieci o zajściu?
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Domyślnie

Cytat Napisał txaxhx Zobacz post
    Witam!

Mam zainstalowanego Zone Alarm'a (freeware) jako firewall'a. Dzis zblokowal dostep do mojego kompa (pierwszy raz mialem taka sytuacje) z IP mojego routera (192.168.1.1 na port 2260 z portu 2048) oraz z IP uzytkownika z tej samej sieci (domowy WLAN) z portu 4676 na port 11375. Zagladajac do logow ZA zauwazylem ze takich prob jest wiecej, aczkolwiek po raz pierwszy wyskoczylo mi okno z informacja. Czy jest to cos czym powinienem sie martwic, czy tak jak jest napisane w info ZA tzw. Internet background noise?

Z gory dzieki
    Ad.1 pewno cos ci sie chcialo ( antywirus, acrobat reader....) zupgreadowac

Ad.2 Moze jakis kolega chcial wesc po net-biosie zeby sobie po otoczeniu cos sciagnac?

Zasady Postowania