jak mozna dodac ich troche ? standardowo mam 2 a to troche za mało jak dlamnie i compiz fusion lepiej wyglonda (expo/cube hehe )
jak mozna dodac ich troche ? standardowo mam 2 a to troche za mało jak dlamnie i compiz fusion lepiej wyglonda (expo/cube hehe )
Kliknij prawym przyciskiem, ustawienia... i ile tylko potrzebujesz :P
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Nie jestem pewien o co Ci chodzi. Chodzi Ci o workspace w GNOME? Jeśli tak, to klikasz na te monitorki prawym przyciskiem i tam sobie "dorabiasz" ile Ci potrzeba, nazywasz je jak chcesz itp.
Compiz jeszcze miał taki problem (Beryl z resztą też), że gdzieś w ustawieniach "Kostki" czy jak tam sobie Compiz/Beryl to nazywa w ustawieniach jest napisana maksymalna ilość obsługiwanych pulpitów i chyba kiedy mamy aktywny menadżer okien Beryl/Compiz, a nie zwykły GNOME (np.) to zmiana w Gnome nic nie da. Trzeba wejść do menadżera ustawień Beryla/Compiza i tam pozmieniać w odpowiedniej sekcji ("Kostka" albo jakoś tak się powinno nazywać).
Edit: Damn, właśnie się skumałem że mówisz pewnie o tym Compizie co standardowo jest w Ubuntu 7.10, a nie własnoręcznie instalowanym.
aa thx bo ja zawsze na KDE albo czyms małym sie poruszałem (yeach narescie mam kostke a nie kartke :P )
t00l: Nie, to nie tak, w berylu to było tak że jak tam ustawiłeś więcej pulpitów to on przy przesuwaniu pokazywał więcej pulpitów, a jeśli ustawiłeś tylko 4-6 to widziałeś normalną kostkę. Tak kiedyś było, jak jest teraz? Nie wiem