Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: zapisywanie zmiennej z javascript w pliku txt

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie zapisywanie zmiennej z javascript w pliku txt

czesc
    mam takie pytanie
    czy da sie zmienną zdefiniowaną w kodzie javascript np ciastko=document.cookie;
    zapisac gdzies w moim pliku txt za pomocą php?
    bo napewno js mi nie zapiszse tego ale jak zrobic zeby php zapisywalo mi zmienną ktora zdefiniowalem w js...
    zalozmy ze mam serwer jakis tam i chce w pliku iron.txt zapisywac ostatnio odwiedzone strony przez uzytkownika ktory otwiera moja strone z kodem php ktory ma to zapisywac
    te strony da sie wyswtietlic oczywiscie za pomoca odpowiednich znacznikow js np document.history ale jak je zapisac ?
    mam nadzieje ze wiecie oco mi chodzi
    nara

Domyślnie

no wiemy... tylko jaki to ma związek z bezpieczeństwem? to nie wiem....

wysyłasz sobie tą zmienną formularzem i tyle
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

Jesli chcesz grzebac w historii u kolesia, to ustawisz zawartosc historii jako wartosc jakiegos tam ciasteczka (za pomoca JS) a pozniej przy kolejnym zaladowaniu strony, Twoj kod php na serwerku czyta to ciacho i zapisuje do pliku na serwerze. Jedyny sposob jaki mi przychodzi do glowy to jest wlasnie przez ciacho albo przez cholernie dlugi query string a to nie zawsze musi dzialac - sprawdz ograniczenia serwera, niektore obcinaja za dlugie requesty (to samo moze odtyczyc ciasteczek - zaleznie od przegladarki/serwera)
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

no mysle ze ma jakis tam zwiazek z bezpieczenstwem bo przeciez niektore obiekty javascript mogą zdradzac prywatnosc uzytkownikow np ostatnio odwiedzane strony lub nazwa kodowa przegladarki....
    a prywatnosc to chyba ma poniekat zwiazek z bezpieczenstwem.
    ok wyslac formularzem ale moge zmienne z php a ja bym chcial zmienne z javascript

Domyślnie

No to w czym problem?
    Robisz URL w postaci .../zapisz.php?historia=$zmienna

... a przeciez taka zmienna mozesz wygenerowac w JS - ba, mozesz nawet zakodowac chocby base64 albo rot13, tylko separator jakis wstaw abys wiedzial gdzie sie koncza pola - w historii nawet spacja ok - zamieni ja na %20 w URLu...

Chcesz jeszcze lepszy patent? JS na stronie glownej a pozniej ladowanie obrazka generowanego przez PHP na przyklad... Obrazek w sumie statyczny, ale moze skrypt go zwracajacy moze pobierac parametry

... i takjak mowisz - to ma zwiazek z bezpieczenstwem jak najbardziej, bo w ten sposob potencjalnie mozna wyciagnac znacznie wiecej niz historia odwiedzanych stron...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

jak dla mnie to jest jedna z podstawowych operacji których webmasterzy używają do pisania stron... - dużego hackingu w tym nie widzę... to tak jakby komuś tłumaczyć jak sie zmienną deklaruje bo to sie wykorzystuje przy pisaniu exploitów - bynajmniej ja tak to odebrałem...

dobra zresztą to w sumie już nie ważne - dobrze że sie chłopak uczyć chce (szkoda że rzadko przy tym z Google korzysta )

może i ja już trochę przesadzam - w takim razie przepraszam - postaram sie opanować - do wczoraj jeszcze myślałem że to najgorszy tydzień w życiu - dzisiaj jestem najszczęśliwszym człowiekiem świata

pozdrówka dla wszystkich!
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )