Pokaż wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Formatowanie-czarna magia:)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Formatowanie-czarna magia:)

Witam jestem tutaj nowa i mam taki problem.Mam Nortona 2006 na 90 gdy skonczyl sie trial kolega zrobil mi formatowanie i Norton nagral sie na nowe 90 dni.Po nastepnych 90 dniach probowalam formatowania ale cos mi chyba nie wyszlo,nagralam system na dysku C ale po wszystkim wszystkie pliki jakie mialam zostaly,wiec co zrobilam źle?Weszlam do tego przez biosa.Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje

Domyślnie

Po formatowaniu dysku nie powinno zostac na C: zadnych plikow - jesli zostaly, to znaczy ze formatowanie nie zostalo zrobione. Owszem - mozna wgrac Windows'a na dysk na ktorym windows juz jest ale wtedy taki numer z Nortonem nie zadziala.

Proponuje jeszcze raz zrobic formatowanie...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

no wlasnie z tym problem ze ja chyba wgralam windowsa od nowa.Pytanie jak mam sformatowac aby nic nie zostalo

Domyślnie

Jesli masz plyte instalacyjna windows podczas instalacji pada pytanie czy chcesz naprawic system - robisz to wciskajac 'R' o ile pamietam... jesli wcisniesz 'Esc' to znaczy ze nie chcesz naprawiac, tylko przeprowadzic pelna instalacje. To jest pierwszy element...

Pozniej instalator zapyta gdzie chcesz zainstalowac system - na ktorym dysku/partycji - pokaze Ci, ze jest dysk C: sformatowany jako NTFS albo jako FAT32 - wybierz dysk C: naciskajac Enter.

Kolejne pytanie bedzie dotyczylo rodzaju formatowania - bedzie o ile pamietam 5 opcji:
    - nie formatuj
    - formatowanie NTFS (szybki)
    - formatowanie NTFS
    - formatowanie FAT32 (szybki)
    - formatowanie FAT32

wybierz odpowiednio NTFS 'szybki' lub FAT32 'szybki' w zaleznosci od tego jak mialas wczesniej (bylo podane na poprzednim ekranie) - wtedy instalator zrobi za Ciebie formatowanie i nie musisz go robic sama...

Po formatowaniu poleci reszta instalacji i efektem koncowym bedzie czysciutki windows bez zadnych plikow ze starej instalacji.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

o jaaaa czarnaaa magia dla mnie mozna tak na babski rozum?mam 3 partycje C D E i moge zrobic tak aby sformatowac je wszystkie(ale nie zeby bylo to tak ze usuwam D E i potem je tworze na nowo bo jesli tak sie robi to sobie nie poradze)miec czysty komp i Nortona?noo nastepnym razem kupuje przedluzenie na rok

Zasady Postowania