Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 20

Temat: łamanie hasła do routera

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Arrow łamanie hasła do routera

Witam.

Moja historia przedstawia sie tak ze bylem adminem mialem serva na linuchu nie bylo mnie w polsce a jak wrocilem koles wziol przelozyl neta na router i problem mam w tym..

... za chce sie dostac na reouter a nie znam hasla marki ani nic wiem tylko ze ip jest 192.168.0.1 login admin pass nie znany??

czy jest jakas mozliwosc wlama zrobic na taki routerek sprzetowy??

jak tak to prosze o pomoc bardoz mi zalezy bo musze sobie odblokowac pare portow bo nie moge sie dostac do tego kolesia od routera i sie syf zaczol robic na sieci...

pozmocy i dzieki z gory:cool:

Domyślnie

Jak chcesz wiedziec jaki to proponuje zobaczyc jaki ma adres MAC a pozniej poszukac jakie to urzadzenie Wiele routerow ma karty sieciowe konkretnych producentow albo producent routera produkuje tez sieciowki wiec od razu masz trafienie

Jak juz wiesz co to jest to mozesz zaczac dalej szukac...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

3. Domyślnie

Cytat Napisał axwell07 Zobacz post
    ... za chce sie dostac na reouter a nie znam hasla marki ani nic wiem tylko ze ip jest 192.168.0.1 login admin pass nie znany
    http://www.phenoelit.de/dpl/dpl.html

Zawsze możesz trzepnąć twardego reseta.

Wiecie co? Nie wierzę, żeby dorosły człowiek, w dodatku administrator sieci (wykrztałcenie) nie potrafił pisać poprawnie po polsku (i nie chodzi tu o polskie litery).

Domyślnie

uważam Mad_Dud że jeśli chcesz komuś zwracać uwagę (a zwracasz i krytykujesz ludzi nader często) sam powinieneś być bez zarzutu...
    (wykrztałcenie)
    pisze się wykształcenie.

a co do posta zgadzam się w 100% - niby admin a takie pytania...

co to jest?
    reouter
    pzdr.
    Ostatnio edytowane przez markossx : 05-23-2007 - 09:47
    * markossx *

5. Domyślnie

Cytat Napisał markossx Zobacz post
    uważam Mad_Dud że jeśli chcesz komuś zwracać uwagę (a zwracasz i krytykujesz ludzi nader często) sam powinieneś być bez zarzutu...
    pisze się wykształcenie.
    To była ironia.

Domyślnie

Ok Panowie bez wojen jak coś to PM!!

A co do postu to nic z tego nie rozumiem - to gdzie ty ten server trzymałeś
    Co nie było cie a on sobie poprostu do ciebie do domu przyszedł i sobie zamienił server na router

Trzymałeś u kogoś to idź do tej osoby... wogóle nie rozumiem jak można komuś ukraść sieć...

coś tu śmierdzi...

Jesteś ISP czy jak - jak tak to masz odpowiednie papiery - bynajmniej powinieneś mieć - jak wyjeżdzałeś i oddałeś w opieke komuś sieć i nie spisałeś stosownej umowy - to twoja strata!
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

7. Domyślnie

Cytat Napisał eMCe Zobacz post
    A co do postu to nic z tego nie rozumiem - to gdzie ty ten server trzymałeś
    Daj spokój eMCe... kolejny klient, który myśli, że jesteśmy frajerami. Kolejna nudna historyjka.

Domyślnie

sorki w takim razie.
    * markossx *

9. Domyślnie

Jeśli masz fizyczny dostęp do serwera (czy routera - jak to nazywasz):
    - Bootujesz jakiegoś linuksa live distro
    - Podmieniasz plik /etc/shadow na spreparowany przez ciebie z odpowiednią linijką root...)
    wtedy hasło masz i masz pełen dostęp do serwera (czy routera - jak to nazywasz).

Jeżeli nie masz dostępu fizycznego do serwera, wtedy proponuję poszukać exploita na openssl/openssh (kilka źródeł gdzieś na forum) ponieważ wersja Slackware'a, o któej mówisz miała poważną lukę włąśnie w tych daemonach.
    Oczywiście wszystkie dystrybucje z tego okresu miały tą dziurę.

Podpowiadam, że wbrew pozorom, pierwsza metoda jest łatwiejsza.

Okej, teraz nie byłbym sobą. Usiądź spokojnie i czytaj bez emocji. Postaram Ci się wytłumaczyć kilka spraw.
    1) Nie jestem Twoim kolegą, więc się tak do mnie nie zwracaj.
    2) Poznaj magiczą opcję "edycja" i nie pisz kilku postów - jeden pod drugim
    3) Pisz poprawnie, ponieważ ja nie mam zamiaru tracić czasu na dociekanie, o co Ci chodzi. Nie da się czytać twojego tekstu z powodu braku znaków interpunkcyjnych (pomijam polskie litery, ponieważ mogę zrozumieć problemy z kodowaniem).
    4) Nie doczytałeś mojego tekstu, chociaż nawet go zacytowałeś. Otóż NIE interesują nas Twoje (i innych) historie, co Ci się przytrafiło, nas interesuje, TYLKO kwestja bezpieczeństwa. To tak na przyszłość, bo mleko już się wylało (dwa razy).

I jeszcze jedno.
    markossx nawet w tym wątku zwrócił mi uwagę, że często pouczam. Jeżeli pozostali forumowisze nie podtrzymują moich uwag, proszę powiedzcie, bo może jestem za surowy. Wtedy zredukuję liczbę moich wypowiedzi.

Domyślnie

dobrze dobrze dziekuje za pouczenia przyjme je da serca...

ja naprawdę nie jestem jakim ziomkiem co chce iść na łatwiznę czy jakieś głupie włamy robić porostu jestem w sytuacji takiej ze mi net paskudnie chodzi a jak pisałem wcześniej chce ładnie ustawić ta małą siec bo się nie mogę gościa doprosić, chodź im tak chamówe zrobił ale mniejsza o to.

Mam już macka

Adres internetowy 192.168.0.1
    Adres fizyczny: 00-17-9a-54-ec-b5
    Typ dynamiczny

Dobra chłopaki teraz mam pytanko czy znacie jakieś bazy danych gdzie mogę poszukać mniej więcej jaka to może być firma model itp.

dziekuje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni