Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Zdalne operacje na innym komputerze

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Zdalne operacje na innym komputerze

Witam, to moj pierwszy post na forum Takie drobne pytanko, jesli znamy IP ofiary i wiemy ze nie ma ani routera z firewallem ani nic, po prostu free, to konkretnie w jaki sposob wysłać do shella ofiary jakas komende ? Chocby echo "czesc, co u ciebie ?" :P ? No i jeszcze jedno, jak odpalic zdalnie program ? Nigdy nie zastanawialem sie nad takimi kwestiami i nie mam pojecia gdzie szukac info na ten temat =P Jakbyscie mieli jakis art albo ebook w incie to bybylo super Jakcos to jakis przyklad moglby byc c,c#,lub w shellu linuxowym (no wiecie .sh =P) albo microsoft (.bat) Z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

ps. takie pytanie dodatkowe. nie mam zielonego pojecia co sie dzieje ale mam prostego shella o takiego
    #!/bin/sh
    echo "Zmienna"
    read var
    echo $var

.. i nie dziala, zalamka :P blad: 'not a valid indentifer'.. a jak zrobie to samo nie z pliku ale na normalnie z terminala w taki sposob
    Ja: export var=temp (ustawiam zmienna srodowiskowa)
    Ja: read var
    Ja: costam
    Ja: echo $var
    C: costam

to dziala.. bash -> Gnu bash 3.2.17 ?
    Ostatnio edytowane przez Isydor : 05-10-2007 - 20:42

Domyślnie

Wysłać pakiety możesz - nawet dojdą, tylko co z tego, jak żaden program ich nie przetworzy.
    Żeby zadziałało, ofiara musi mieć odpalony jakiś remote shell np.(nc -L -p 123 -e cmd.exe -d -v)

Domyślnie

faktycznie, wysle pakiety i nic :/ a raczej ofiary nie namowie na otworzenie zdalnego commanda netcatem.. =P czyli nici ze zdalnego uruchamiania jesli nie zaloze u niego jakiegos programiku ktoryby nasluchiwal na jakims porcie na polecenia (ktore moglbym wlanie wyslac np netcatem).
    a jak napisac w C# cos co by uruchomialo w taki sposob jak pokazales cmd.exe, aby byl dostepny zdalnie na jakims porcie ? bez dostepu do nc na kompie ? nie mam pojecia jak to zrobic
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Isydor : 05-10-2007 - 21:50

Domyślnie

Możesz poszukać dziury w oprogramowaniu które już nasłuchuje (ale przeciętny komp razxcej takowergo nie posiada).
    Poszukać dziury i dopisać do pamięci instrukcje uruchamiającą shell. W szkole hakerów jest rozdział o tym, ale prościej poszukać czegoś na milw0rmie...

Domyślnie

niestety nie ma on otwartych portów (znmapowałem go), wiec i nie ma co szukac exploitow

Domyślnie

Wiec jedyne co pozostaje to naklonienie usera aby cos sciagnal - cos co zalatwi sprawe za ciebie... z zewnatrz sie nie dostaniesz jesli ktos ze srodka Ci nie pomoze... a ten ktos to moze byc podrzucony program...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)