-
Konto studenckie
W tym roku wybieram się na studia. Potrzebuję założyć konto studenckie. Może ktoś już to przerabiał? Pod przelewy, wypłaty z bankomatów, płatności za rachunki.
Przykładowe zestawienie kont osobistych: Ranking Kont Studenckich - Porównanie MAJ 2017 - Tanie-Konto.pl
Ostatnio edytowane przez polen : 05-29-2017 - 11:34
-
Musisz przejrzeć dokładnie banki i posprawdzać za co nie pobierają opłat bo to różnie bywa.Przeważnie musisz zrobić zakupy za jakąś kwotę kartą/lub mieć przelewy na daną kwotę aby było darmowe.
-
Dokładnie, sprawdź to dobrze. Ja tego nie dopilnowałam na początku i okazało się, że bank pobierał mi co miesiąc opłatę za kartę do bankomatu, nawet jak na koncie było 0 zł. Jeśli mogę coś doradzić, to w ogóle naucz się dobrze zarządzania swoim budżetem. W szkole nas nikt tego nie nauczył niestety. Ja miałam z tym duży problem, w ogóle nie potrafiłam oszczędzać! Robię to dopiero od niedawna, dzięki poradnikowi na tej stronie https://pl.kruk.eu/ , korzystam też z ich kalkulatora budżetu. Serio, zajmij się tym już teraz, bo na studiach naprawdę można sporo zaoszczędzić, tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić. Ja bardzo żałuję, że nie wiedziałam tego wcześniej.
-
No wiadomo, że zawsze trzeba wszystkiego pilnować.
-
Ja pierwsze konto założyłam w Aliorze. Wtedy było bezpłatne prowadzenie, karta i przelewy internetowe. Teraz trzeba natrafić u nich na promocję, żeby tak było. Zaletami tego banku są błyskawiczne przelewy. Praktycznie następnego dnia a czasem nawet tego samego pieniążki są tam gdzie je wysłaliśmy.
Teraz założyłam konto w Nest bank. Kompletnie darmowe + konto oszczędnościowe na oprocentowanie 2.2% w skali roku. Wiadomo, że to nic ale przynajmniej cokolwiek rośnie. Wszystko darmowe w tym banku. Brak opłat. Wada długo idą przelewy.
-
Ja mam taki bank, że płaci się za kartę, chyba że wydasz określoną sumę pieniędzy w danym miesiącu. Ja akurat nie muszę tego robić, bo mój bank zwalnia z tej opłaty jak się systematycznie spłaca kredyt (który mam w innym banku, ale to nie ma znaczenia). Wystarczy, że mam pozytywny wpis w BIG i jestem zwolniony z opłat. Jak chcesz się o tym jeszcze czegoś dowiedzieć, to podsyłam krótki artykuł na ten temat - https://infokonsument.pl/polecane/po...ria-platnicza/ . Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
Zasady Postowania