Pokaż wyniki 1 do 10 z 21

Temat: Adopcja psa? Trudny temat

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Adopcja psa? Trudny temat

Witajcie. Zastanawiam się nad psem. Tylko nie wiem czy chcę takiego ze schroniska czy wolę raczej pieska z rodowodem. Na początku wybór był prosty, zdecydowanie schronisko. Zaczęłam jednak czytać i się trochę wystraszyłam, że takiego psiaka (zwłaszcza odchowanego) nie da się już ułożyć. Z drugiej strony jak czytam na przykład niezwykła opinię niewidomego pieska Tarusia (historia do znalezienia na morusek.pl to mam wyrzuty sumienia, że nawet myślę o piesku rasowym. Jestem przykładem totalnego niezdecydowania, mam nadzieję, że mi jakoś doradzicie, albo najlepiej napiszcie czym Wy się kierowaliście kupując/adoptując psa. Takie historie chyba najlepiej działają na wyobraźnię.
    Ostatnio edytowane przez ann : 09-22-2014 - 16:04

Domyślnie

Spokojnie możesz wziąśc takiego psa. Wiadomo pies jak człowiek jeden będzie się lepiej zachowywał, drugi gorzej ale warto.

Domyślnie

Nie jest to trudny temat sam mam takiego psa - takie psy są bardzo wierne

Domyślnie

Moim zdaniem psa się nie wybiera, tylko pies wybiera swojego właściciela. Jak zobaczysz psa, którego powinieneś zaadoptować, na pewni będziesz tego pewien Ja tak miałem. Wybrałem się do schroniska i praktycznie od razu wiedziałem, który piesek powinien ze mną wyjść do domu. Niesamowite uczucie
    Ostatnio edytowane przez MateO : 01-03-2015 - 19:35

Domyślnie

Myślałem też o psie, ale mieszkam w mieszkaniu w bloku i byłaby to zarówno dla mnie jak i dla psa kiepska sytuacja.

Domyślnie

Mi na przykład porzucili psa przez płot i od tej pory opiekuje się tym psiakiem i jest fajnie

Domyślnie

Cytat Napisał ann Zobacz post
    Zaczęłam jednak czytać i się trochę wystraszyłam, że takiego psiaka (zwłaszcza odchowanego) nie da się już ułożyć.
    Nie wierz w te brednie, które wypisuje homo sapiens na poziomie rozwoju 0,72 w skali Kardaszewa. Ludzie plotą różne bzdury typu, że weganizm jest szkodliwy, raka nie da się wyleczyć czy powyższy cytat.

Piesek będzie Ci wdzięczny jeśli Ty dasz mu serce i miłość. Zmienisz jego karme i swoją.

MNICH OŚWIECONY الشرق الأوسط الرقص عود
    Ostatnio edytowane przez Elitegroup : 02-27-2015 - 18:34
    Extraterrestrial plant

Zasady Postowania