Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Streaming video - zewnętrzne usługi, serwery itd

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Domyślnie Streaming video - zewnętrzne usługi, serwery itd

Cześć,

chciałbym utworzyć możliwość streamowania video. Do tego celu na pewno jest potrzebny klient i zakładam, że mam jakiegoś "player'a" napisanego we flashu czy przy użyciu html5 i js. Klient ten odbiera dane z pewnego serwera. Użytkownicy ze swoich kamer IP powinni móc wysłać obraz na tenże serwer. No i brakującym ogniwem jest serwer.
    Czy zna ktoś może (i poleca) usługi tego typu? Zewnętrzna firma, która zahostuje mi video od 2k userów i da dostęp do tego po jakimś API? A może jest jakieś lepsze rozwiązanie na tego typu problem?

Ogólnie chciałbym streamować z 2000 kamer (jakość mniejsza niż 720p).

Domyślnie

Jaka jest przepustowosc jednego streamu? Ile osob bedzie nadawac a ile ogladac? Prosta matematyka powie Ci ile lacza potrzebujesz, dalej musisz policzyc ile dana technologia streamingu ma wymogow na kazdy stream, tak abys mial wystarczajaca pojemnosc na serwerach bo na pewno bedzie to nie jeden i nie dwa...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

No dobra ale załóżmy, że mam to policzone. Na początek 2000 nadających streamy jakość 480p i do tego 10000 odbiorców? Czy są firmy świadczące tego typu usługi? Zależy mi na konkretnym, gotowym rozwiązaniu hostowania tego i udostępniania za jakiś stały miesięczny abonament.

Domyślnie

Ok temat do zamknięcia, dzięki za pomoc TQM

Tagi

Zasady Postowania