Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: mam login,jak wydobyc haslo

Domyślnie mam login,jak wydobyc haslo

Witam serdecznie, jestem poczatkujacy lecz interesuja mnie te sprawy ;D takze mam na poczatek taki problem ktory chcialbym rozwiazac, wiec tak, jest dysk sieciowy ktory posiada duzo kont w ktorych przechowywane sa pliki,foldery itd jak moge dostac sie do konta czyjegos znajac jego login, lecz niestety nie majac hasla,skad lub jak wydobyc to haslo?

Domyślnie

Nie znasz hasła? - zapytaj o nie

Domyślnie

Możesz wykorzystać brute force... Ale niewiele Ci to da:
    Atak brute force

To tylko sposób na słabe hasła.
    Poczytaj, ile byś łamał szyfr AES.

Drugim sposobem jest napisanie keyloggera. Ale to już inna działka.

Pamiętaj też, żebyś robił legalnie (sam jestem w hackingu początkujący, a mimo to mam dziwne poglądy :P)(to jest tylko rada - możesz łamać prawo, a nie musisz, odradzam to pierwsze).
    Ostatnio edytowane przez Thud : 08-18-2010 - 16:44

Domyślnie

Co to znaczy dysk sieciowy który posiada dużo kont? Na jakim systemie stoi ten dysk, jak wygląda sieć i proces autoryzacji? Jeśli jest to dysk podpięty do komputera z WinXp i udostępniony w sieci to poczytaj trochę o plikach SAM i poszukaj programu pwdump.

Domyślnie

Co do pliku SAM, jeżeli system, który z niego korzysta jest włączony, raczej się do niego nie dobierzesz. Z tą kopią też różnie bywa. Także może być ciężko. Co do keyloggera, spróbować można. Tzn: podrzucić do innych użytkowników, co sobie ten dysk mapują, bo chyba logowanie odbywa się zanim inne programy z grupy autostart (w tym te z rejestrów run czy run once) się uruchomią.
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

Zasady Postowania