Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Włamanie na serwer FTP.

Exclamation Włamanie na serwer FTP.

Witam.
    Razem z kolegą uczymy się obsługi backtracka.
    Wspólnie próbowaliśmy łamać własne hasła do Wifi oraz Fb czy też innych portali i teraz mamy problem.
    Postawiliśmy serwer na ftp. I próbujemy się do niego włamać.
    Próbowaliśmy hydry lecz to czasochłonne i przy dłuższych haslach może to trwać bardzo dlugo. Nie szukamy łamacza haseł lecz sposobu na dostanie się do tego serwera. Wszystko o nim wiemy. Podstawowe komendy znamy itp.
    Szukamy konkretnych i sprawdzonych sposobów na włamanie do ftp.
    Prosił bym o kilka wskazowek a reszte sami odnajdziemy.
    Każda informacja jest bardzo ważna.

Domyślnie

jak szukasz konkretnych wskazowek to musisz zainstalowac konkretny serwer ftp z konkretnym bledem oraz z konkretnym opisem jak go wykorzystac. mam nadzieje ze moja odpowiedz jest konkretna

Domyślnie @up

Odpowiedź konkretna. jakie sa podstawowe błędy serwerów ftp ?

Domyślnie

zupelnie takie same jak programistow. nie dostaniesz magicznej komendy na z hakowanie serwera ftp. jesli jest jakis bug to zazwyczaj jest publikowany i latany ewentualnie wykorzystywany i latany. jak chcesz znalesc wlasna dziure tzw 0day w jakims serwerze to nie mam pojecia jak to zrobic ale wierze w ciebie i wiem ze wrocisz podzielic sie doswiadczeniami.
    zeby ci to bardziej zobrazowac, wyobraz sobie ze podamy ci 50 sposobow na znalezienie dziury. jesli takie 50 sposobow bylo by ogolnie znane to pewienie jakies 5 milionow ludzi zrobilo by to przed toba i dziura zostala by zalatana. zalatana w taki sposob zeby te 50 sposobow juz nie dzialalo(chociaz czasami i to sie zdaza)
    haslo dla cibie na dzis to bughunting.
    np ten link: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...45645796,d.bGE
    Ostatnio edytowane przez ocb : 04-25-2013 - 07:14

Domyślnie

Dzięki. Sprzyda się
    Temat do zakmnięcia

Tagi

Zasady Postowania