Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: fuzzing przegladarki internetowej

1. Domyślnie fuzzing przegladarki internetowej

witajcie
    chcialbym sie dowiedziec jak wykonac fuuzing przegladarki internetowej
    w jakich funkcjach moze dojsc do buffer overflow itp
    jak w ogole to wyglada
    w internecie niestety nie moge znalexc materialow na ten temat
    jest jeden fuzzer bodajze scapy ale nie chodzi mi o gotowe rozwiazania
    jesli cos wiecie w tym temacie, pomozcie

Domyślnie

scapy to nie ta kategoria - to program do manipulacji pakietow w sieciach tcp/ip a nie do fuzzowania http... zobacz na stronie co potrafi scapy

z tego co rozumiem to chcesz wiedziec jak wywalic przegladarke - jesli chodzi o content, to napisz sobie nawet prosty serwerek www i nim kombinuj zwracajac rozne smieci i patrz co sie dzieje w przegladarce... jak dokladnie okdeslisz co chcesz osiagnac to bedzie Ci o wiele prosciej
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

3. Domyślnie

byc moze pomylilem masz racje, pewnie chodzilo mi o spike, mniejsza z tym nie pamietam
    dokladnie to chcialbym wiedziec w jaki sposob do jakich funkcji i zmiennych mam przesylac te dane zeby szukac podatnosci
    ok do tej pory uczylem sie na prostych przykladach atakow buffer overflow troche format string itp i zmienne podawane byly w argumencie, wiec sprawa jest prosta, ok podanie zmiennej przepelniajacej bufor w aplikacji konsolowej tez nie jest specjalnie trudne,ale gdzie mam przekazywac wartosci do zmiennych w aplikacjach takich jak przegladarka internetowa?

Domyślnie

Zacznij od analizy jak wyglądały błędy w przeglądarkach w przeszłości.

Niestety milw0rm.com nie odpowiada, a ja nie wiem gdzie jeszcze można znaleść exploity
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

Domyślnie OWASP albo Backtrack

Ściągnij sobie najnowszy Backtrack, osadź na maszynie wirtualnej, albo wgraj na CD i w działce "Web Application Analysis" masz pełen wybór fuzzerów. Możesz te użyć narzędzi z OWASP - w końcu to pakiet do pentestów aplikacji webowych - też dostępny jako liveCD i maszyna wirtualna. Oferuje w zakłądce Fuzzers co prawda tylko jeden WSFuzzer do www, ale skoro ONI go polecają Ja nie używałem niestety.
    Downloads | BackTrack Linux - Penetration Testing Distribution
    Downloads | AppSecLive.org
    (maszyny wirtualne VMWare chodzą pod darmowym VMPlayerem)

6. Domyślnie

fuzzing przegladarki internetowej a www to zupelnie co innego
    wiec nie o to chodzi

Domyślnie

Ops! Faktycznie - przeczytałem pierwszy post bez zrozumienia Przepraszam.

Więc tylko uwaga do któregoś z poprzednich wpisów: zdaje się, że testowanie przeglądarki na różne kombinacje danych wejściowych nie wymaga podłączenia do sieci - dane równie dobrze mogą być z pliku lub strumienia, nieprawdaż?

8. Domyślnie

ale gdzie te dane mam przesylac?
    do jakich funkcji java script?
    gdzie?
    nowości to Ty nie napisales

9. Domyślnie

hejka odkopuje swoj temat bo nie uzyskalem odpowiedzi na swoje pytanie i nadal nie wiem za duzo w tym temacie
    jesli cos wiecie piszcie

Zasady Postowania