Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Vista - niegroźne unieszkodliwienie kompa

Domyślnie Vista - niegroźne unieszkodliwienie kompa

Witajcie.

Nie będę ukrywał że z grubsza grzebałem w googlach ale tematu nie znalazłem.
    Nie jestem żadnym hackerem ale potrzeba zmusiła mnie by unieszkodliwić niegroźnie jeden komputer. Jedyny sposób jakim mogę sie do niego dostać to mail. Koleś otwiera załączniki w ciemno. Potrzebuje coś co np w autostarcie Visty zrobi wpis żeby komp sam sie zamykał po uruchomieniu, tak żeby nie można było na nim pracować... Nie chce niczego niszczyć, ani niczego usuwać...
    Pomóżcie.

Z góry dzięki

Domyślnie

ja kiedys wylaczylem jakas usluge, chyba UAC. profil zadnego usera nie chcial sie zaladowac - access denied

Domyślnie

No ale ja nie mam dostępu do tego komputera. Potrzeba mi pomysł bądź plik który można mailem podesłać i który po uruchomieniu niegroźnie unieszkodliwi Viste

Domyślnie

musiałbyś umieścić gdzieś plik <dupa.bat> w jego dysku - najlepiej w mało widocznym miejscu - tu już Twoja głowa jak to zrobić.

zawartość pliku to polecenie OS:
    shotdown

teraz wystarczy wysłać kolesiowi plik *.reg który umieszcza w autostarcie uruchamianie właśnie pliku <dupa.bat>

Jest jeszcze jeden problem - Win zapyta się o to czy wartość ma być wprowadzona do rejestru - musi potwierdzić.

Dlatego chłopie sam widzisz, że hacking/cracking nie tylko wymaga wiedzy fachowej - to bardziej sztuka podstepu o której pisał Mytnik.

Komputery jest bardzo trudno złamać - ludzi dużo prościej.
    Kiedy ja chcę komuś nieźle namieszać np: jakiemuś kolesiowi a nie mam możliwości wydobyć jakiejś informacji - muszę płacić - np: lasce żeby go niby poderwała - faceci jak durnie dla laski robią wszytko.....

a potem ZONK

Domyślnie

Przeczytaj :
    http://hack.pl/forum/thread1196,potr...us-atrapa.html

Powinieneś znaleźć coś dla siebie.

@up : Ty poczekaj jak na geja trafisz , ciekawe komu wtedy zapłacisz : ]

Pozdrawiam VLN.
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS

6. Domyślnie

VLN, wtedy trochę kasy zaoszczędzi ;-)

Co do tematu to najlepiej jakiś prosty program, który załatwi całą sprawę. Do tego trzeba jednak potrafić programować.

Domyślnie

Cytat Napisał Elitegroup Zobacz post

shotdown

Mytnik

haha dobre

Domyślnie

no tak- przepraszam za błędy - ale ostatnio wiele się u mnie dzieje i jak czegoś nie pamiętam dokładnie to nie chce mi się nawet tych parę kliknięć na googlach wykonać, żeby sprawdzić poprawność każdej literki: P

Ale idea jest dobra - do zmiany parę szczegółów. Ale dzięki UKI, że poprawiłeś: P

Generalnie mi to nie przeszkadza - nie działa mi shotdown to wpisuje shutdown: P

Domyślnie

Może tak trochę wyskoczę z tymi plikami i rejestrem, ale mam ochotę trochę poprawić poprzednika. (ten co napisał ShotDown o.O.... myślę że chciał mnie obrazić taki żarcik...)

Nie trzeba mieć pliku bat na dysku i wysyłać plik reg. Pliki bat tzn. Pliki wykonawcze powłoki windowsa mają polecenia do obsługi rejestru przynajmniej w XP śmiem przypuszczać że na viscie też. Nie powiem Ci dokładnie jak to zrobić pod Vistą, bo nie interesuje mnie ten system, choć jestem zmuszony na nim pracować w szkole.

W XP komenda shutdown wygląda tak:
    shutdown -r -t xx -c "Tutaj mozesz cos napisać"
    tam gdzie masz xx wpisujesz czas wyłączenie w sekundach.
    Parameter "-r" oznacza restart możesz użyć "-s" - wyłączenie kompa -"l" wylogowanie. Tyle co pamiętam.

Poszukaj w googlach jak to zrobić pod vistą, na pewno będzie. Opisałem Ci to na XP jak mniej więcej to wygląda, żeby Cię jakoś ukierunkować.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez ShutDown : 02-04-2009 - 17:52

Domyślnie

Buhahaha, poproś MYTNIKA to ci pomoże.

Dlatego chłopie sam widzisz, że hacking/cracking nie tylko wymaga wiedzy fachowej - to bardziej sztuka podstepu o której pisał Mytnik.
    Poprawiliście mi humor.