Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: zero poufnosci

Domyślnie zero poufnosci

Witam po raz pierwszy i mysle nie ostatni.

Dreczy mnie nastepujaca sprawa: Znajduje sie w sieci WIFI, w ktorej jest wylacznie autoryzacja przez MAC i IP. Wszystko co lata lata nieszyfrowane ponadto wiem tez ze urzadzenia obsluguja WPA/WPA2. Co moge zrobic by zwrocic jakos uwege admina zeby zaszyfrowal ruch, dostalem juz anonimowe wiadomosci z przejecia moich rozmow. Gadalem z Adminem i odpada bo mowi, ze siec jest niestandaryzowana do szyfrowania ja w to niewierze jednak bo wiem, ze wszystkie urzadzenia sa nowe (gadalem z jego ludzmi co je zakladali) wiem tez, ze nie szyfrowany sygnal leci dalej ale zeby nawet WEP nie wlaczyc ...
    Jak moge najprosciej zmusic admina do zaszyfrowania sieci...

Domyślnie

snifowac go

Domyślnie

Aha nie napisalem, ze admin nie korzysta z tej sieci wiec ciezko bedzie zwrocic jego uwage. Palilem juz wiresharka co niby mialabym snifowac ? zeby drogi admin poklikal i wlaczyl szyfrowanie ? Zabranie komus neta przez podmiane MAC i IP nie wchodzi w droge za bardzo humanitarny jestem. ; )
    Ostatnio edytowane przez sentec : 02-14-2008 - 00:59

Domyślnie

wyslij pinga na broadcast i zobacz co masz w sieci
    moze jakis stary ftp? Albo poprostu smufruj kogos przez router, no chyba ze ping off =/
    Sprobuj moze wejsc na router ze standardowym haslem.

Ja tam bym sie cieszyl jak z tej sieci kozysta wiele osob. Tor i nic mi nie zrobia, a moj wireshark zapisuje logi

//choc jesli placisz za ten net, mozesz wymagac.

Domyślnie

Jest tak: Moj komp -> AP -> Router AP
    W sieci dziala oprocz mnie oficialnie tylko jeden komputer (nie jest to serwer)
    Nie posmurfuje jak to napisales, pingi sa wylaczone. Jesli chodzi o hasla domyslne to na AP nic z tego nie bedzie. Za to router AP nie wiem jakim jest urzadzeniem (firma, model) moze adres MAC by mi cos wiecej powiedzial na jego temat... TOR-em sie bawilem fajna zabawka choc jeszcze dosc wolna... moze jakas podpowiedz z tym wireshark-iem mala? Jak narazie to sie nie ciesze z takiej sieci bo dostawalem anonimowe wiadomosci z wycinkami moich rozmow czyli ze ktos mnie snifuje :/
    Ostatnio edytowane przez sentec : 02-14-2008 - 05:02

Domyślnie

Skoro jest Was tylko 2 klientow i nikt wiecej nie korzysta z AP i obaj macie karty ktore obsluguja WPA to poza lenistwem i glupota admina ine widze powodu aby nie wlaczyc WPA/WPA2.

Pipa nie admin jesli nie potrafi odpowiedziec dlaczego nie wlaczy szyfrowania... Jak ja komus czegos odmawiam to zawsze mowie dlaczego a nie 'nie bo nie'.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Hmm, tqm no tak "pipa" to by sie zgadzalo.

Zasady Postowania