Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Pytanie o botnet

Domyślnie Pytanie o botnet

Witam,

na jakiej zasadzie działa samo zapytanie botneta do docelowego komputera? Tzn wiem jak działa botnet, chodzi mi o konkretne "zapytanie" którego masowa ilością zalewam docelowy komputer. Jak to dokładnie wygląda? Piszę w Delphi/C++ Builderze i mam już na swoim koncie kilka trojanów swojej roboty.

Pozdrawiam!

Domyślnie

Ja bym to zrobił tym samym robakiem, który zrobił dla mnie botnet - zaimplementowałbym tam funkcję, która np: o pełnej minucie sprawdza wartość na danej www (kontrolowanej przeze mnie) i jeśli ta wartość jest np: 666 to zombie wykonuje polecenie zgodnie z poziomem swoich uprawnień np: ping na prosty DoS.

Domyślnie

OK czyli rozumiem że jednym z zapytań może być PING. OK a znasz jeszcze jakieś zapytania tego typu?

I kolejne pytanie - jak dotrzeć do komputera w przypadku gdy jest komputerem jakiejś wewnętrznej sieci? W tedy adres IP odpada. W swoim ostatnim trojanie sprawę załatwiłem za pomocą komunikacji mailowej ale w przypadku botneta ta komunikacja musi być DUŻO szybsza.

Domyślnie

musisz sie komunikowac przez publiczny adres. sposob downoly, moze byc przez http, ftp, ssh, lub nawet przez gg. naprawde krocie mozliwosci do przeanalizowania.

Domyślnie

Hmm mógłbyś przybliżyć trochę temat jak komunikować się przez publiczny adres? Powiedzmy za pomocą FTP, HTML lub GG?

Domyślnie

budowa pakietu IP. Tam jest całe info o hostach za NATem.

Zasady Postowania