Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Porty Otwarte

Domyślnie Porty Otwarte

Witam chciałem Zapytać cz Można Dostać się na Komputer przez Otwarte Porty Internetu jeżeli tak to chciałem zapytać jakim Sposobem i Programem Nie chcę nikomu do Kompa wejść tylko mam problem z własnymi portami bo Prawdo Podobnie mam Odblokowane i chcię się dowiedzieć jak Osobnik Morzę się mi dostać do Komputera

Domyślnie

Port otwarty a taki na ktorym cos nasluchuje to dwie rozne sprawy. Uruchom firewall na kompie i po problemie.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

po 1. Kolejny śmieciowy wątek, po drugie zero szukania tylko pisanie wątku o tym co akurat do łba strzeli. Nie wiem czy trafiłeś na to Forum szukając informacji o "Szkole Chakierów" czy może jesteś już po lekturze. Wszystkie Twoje tematy o "programy" wyglądają tak:

1. Pytanie z tytułu wątku.
    /*tutaj ktoś odpowiada*/
    2. "A nie masz czegoś Lepszego?"

natomiast odpowiedzi:
    ".... jest do tego program"

Generalnie to jest tutaj wiele osób, którzy mają olbrzymią wiedzę i chętnie pomogą, ale z faktycznymi problemami, a nie pytaniami dziecka, które nawet nie raczyło poszukać. Nie na wszystko są programy. Hacking to trudna sztuka - trzeba znać komputer od podszewki, umieć parę języków programowania (C, Cpp, Asemblera jakiegoś) . Do tego trzeba znać sposób działania komputera, sieci zarówno lokalnej jak i Internetu. Nie można iść na łatwiznę. Zresztą patrząc na Twoje wątki raczej wątpię, żebyś to robił "dla własnego bezpieczeństwa". Nie chcę Cię oceniać, ale poziom wątków wskazuje na 14 latka który chce "pokazać kumplowi jakim jest hakierem". Poczytaj co to jest port, naucz się modelu sieci OSI, warstw tego modelu, zrozum jak działa sieć, dowiedz się czym są pakiety, czym jest SSH, telnet. Aby się czegoś dowiedzieć musisz dużo czytać, a nie wykazywać się lenistwem na forum. Tutaj wracaj z wątpliwościami, konkretnymi pytaniami. To co piszesz to bełkot.

Boisz się o swoje bezpieczeństwo?
    1. Zdobądź antyvira. Nie powiem jakiego, bo specjaliści wypowiadali się już wiele razy. Wyniki testów, porównań znajdziesz w Google.
    2. Zaopatrz się w FireWall'a (software) Też nie napiszę jakiego, bo miałem styczności tylko z kilkudziesięcioma, a niektórzy pen-testerzy znają takich kilka razy więcej.

Aha... no i wątkiem o "hakierowaniu blutufa" też pokazałeś :P. Są odpowiednie narzędzia pod systemy rodziny Linux . Ale tam trzeba znać język angielski, bo pojawiają się poważniejsze "problemy" niż czy 1 Hours = 1h i czy to może być równe jednej godzinie.

I na koniec jeszcze jedno. Każdemu może zdarzyć się popełnić błąd ort. Ale pisać "proŹbę" to wielka przesada. Masz dysortografię? Użyj autokorekty, a nie klikaj od razu "wyślij" po napisaniu tych bzdur.

Masz szczęście, że tutaj Administratorzy mają cierpliwość. Ja bym nie wytrzymał.

Pozdrawiam
    Soft

P.S Wątek o skuterze też niszczy!

P.SS Panie Administratorze, przepraszam. Nerwy puściły to schowałem poprawność polityczną i napisałem trochę prawdy. Wiem, każdy ma prawo pytać, ale czy jest sens zaśmiecania tego Forum i robienia z niego "zapytaj.com.pl" ? IMHO nie.
    Ostatnio edytowane przez Soft : 02-23-2013 - 12:18

Zasady Postowania