Wrzuciłem tutaj, bo nie ma w newsach. :jezor:
Więcej info tutaj.
Printable View
Wrzuciłem tutaj, bo nie ma w newsach. :jezor:
Więcej info tutaj.
A jak wysoki jest poziom tego konkursu? W sensie jak trudne zadania. Przede wszystkim pytam o etap internetowy. Zastanawiam się, czy się nie zarejestrować, ale jeśli zadania są za trudne, to szkoda mi czasu. Dlatego pytam :czarodzi:
usunięte :sciana:
Konkurs jest na przyzwoitym poziomie, zadania nie są dla żółtodziobów ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz :). Rejestracja działa ok, właśnie niedawno się rejestrowałem. Polecam wszystkim. Do zobaczenia na finale :czarodzi:.
Dobra, zgłosiłem się. Co mi tam :) O finale nawet nie mam odwagi marzyć :D, na drugi etap internetowy może mam jakieś 5% szans. Ale w pierwszym etapie parę punktów pewnie zdobędę. Tylko, żeby było więcej niż 2 :) Pożyjemy, zobaczymy.
Jeśli dobrze zrozumiałem, to jakiekolwiek nagrody są dopiero dla finalistów?
ja liczę na koszulkę ;] (pierwsza 50 ja dostaje xD )
Pierwsza 50? Fajnie. Może mam szanse :) Tylko, że pierwszy raz startuję :( Był ktoś już na tym kiedyś? Jakiego typu tam są zadania. Bo samo "bezpieczeństwo aplikacji" wiele mi nie mówi :D Może ktoś poda przykład jakiegoś zadania z którejś ze starszych edycji turnieju?
Tak, ja bylem 2 lata temu i rok temu:). Co do zadań to są teoretyczne (5 chyba ale nie jestem pewny) i jedno praktyczne.
Teoria to zaznaczanie prawidłowych odpowiedzi. - chyba nie trzeba tłumaczyć.
praktyczne jest np w takim stylu : zaloguj się do panelu administracyjnego firmy xxx i odczytaj ustawione tam hasło.
albo to co rok temu było (jedno z wielu): podaj 2 różne ciągi znaków, które mają sumę md5 taką samą. (złam algorytm)
ps: możesz odpowiedzieć jeśli wiesz.
Pozdrawiam Exc0mmunion
Tak od razu, to nie wiem , jakbym trochę posiedział, to może bym wiedział, ale raczej eż nie :D Mam nadzieję, że zadań z kryptografii nie będzie, bo owa dziedzina trochę mi się nudna wydaje (pewnie dlatego, że mam o niej zerowe pojęcie) i jak w nawiasie wspomniałem - moja wiedza z kryptografi jest hm... bardzo słaba? :czarodzi: Choćby ze względu na matematykę, która w !gimnazjum! nie jest na zbyt wysokim poziomie, więc skąd mam ją dobrze znać? :D
I dzięki za te przykłady zadań. Trochę mnie uspokoiłeś, bo się bałem, że to będą nie wiadomo jakie dziwaczne zadania :)
Ekhu-ekhu... Wydaje mi się czy serwer im padł? www.securitydays.pl
---------------------------
Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer www.securitydays.pl zbyt długo nie odpowiada.
-------------------------------
:D Czy to tylko u mnie nie działa? :D
strona im padla , zobacz rozmowy na irc ;]
ps : jak tam zadanko ? zdobione ? , odrobione lekcje ? :D
Może ddosik, kto wie :D
A z zadankiem się męczę. Na razie osiągnąłem tylko tyle, że teraz jak się próbuję łączyć z serwerem, to:
Przerwane połączenie
Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.
A jak oglądam pakiety tcpdumpem, to widzę, że strona zaczyna do mnie srać jakimi ś dziwnymi pakietami :D W każdym bądź razie coś mi mówi, że z tym zadankiem sobie nie dam rady.
Exc0municon, a ty już zrobiłeś?
Ja zachwile skoncze je - dopiero co siadlem do niego ;]
Ps : wiesz pod jakim adresem jest ten panel do ktorego masz sie zalogowac ? :D
Zależy co masz na myśli. Jeśli o adres programu, który wykonuje sprawdzenie hasła, to nie. Jeśli o to, czy wiem co zrobić, żeby chociaż zostać zapytanym o login i hasło, to wiem, aż tak infantylny nie jestem ;)
EDIT: To nie strona sra pakietami, tylko firefox :) Właśnie zauważyłem :D
z tego co wiem mieli atak DDoS :) a ja się rejestrowałem po pijanemu i nie pamiętam hasła xD :D - trzeba mieć skilla - wiem :D ale co ja poradzę :D
Sprawdźcie pocztę
Cytat:
Informujemy, że termin zgłaszania odpowiedzi na pytania udostępnione 8.09.2008 został przedłużowny do 10.09.2008 godz. 21:00. Powodem wydłużenia terminu udzielania odpowiedzi jest atak DDOS na serwery Turnieju.
http://www.securitydays.net.pl/ strona jest dostępna pod tym adresem :)
Aha :D Maile u mnie poszły do spamu :D
Ale już do czegoś doszedłem. Tylko nie umiem ścieżek zgadnąć :)
Do czego doszedlesc ? :D
Kurde... Już sam nie wiem czy do czegokolwiek. Myślę, to tym, że skrypt główny includuje pliki... Ale już sam nie wiem, czy naprawdę mam rację :)
nie martw sie dzis po 21;00 bedzie odpowiedz ;]
Hahaha :D A ja wolę rozwiązać :killer: