-
nie hackme w jezyku c
zrsztą na cc jets jak chcesz to znajdziesz
niemartw się ja tez ostatnio zajzałem do crackme
zrobionegoio przez jakiś team crackerski spojrzałem w debuger i wymiękłem na pierwszym lewelu (gdybym przeszedł to wzieli bymnie do teamu został bym crackerem hehehehe :D)
takze to że przejdziesz jakieś hackme
nieznaczy że jesteś dobry albo zły niewiem :D
ale można się wiele nauczyć
ps taka subtelna róznica midzy hackme z cc a crackme z kąś tam
w hackme masz zródło w crackme nie
-
tqm rozwaliłeś mnie z tym projektem ;) ++ dla Ciebie za pomysłowość ;)
-
Dziekuje za ++ :) ale sam powiedz o czym mam myslec jak juz rozplacze swoja dzienna porcje swiatlowodow, uruchomie kolejny serwer itd... czyms trzeba glowe zajac, byle uzytecznym. Taki add-on bylby jak sadze ciekawy. Niestety ja jeszcze nic pod FF nie pisalem, zwyczajnie nie wiem jak napisac (ponoc jest prosto) i jeszcze zwyczajniej nie mam na to czasu :-(
Tworze za to w wolnych chwilach panel administracyjny do jednego "projektu" open-source, wiec ja jestem juz uwiazany. Chetni do pracy zawsze mile widziani :)
-
Zróbcie dystrybucje Linux HACKpl! :D
-
Juz o tym myslalem ale...
- ja nie mam juz wiecej czasu
- doba nadal ma tylko 24h :(
- pozniej trzeba aktualizowac distro i wprowadzac zmiany == czas czas czas!
- za okolo tydzien, max 2 ma wyjsc na swiat nowa dystrybucja :) wlasnie trwaja ostatnie szlify...
-
:DAle pomyśl że ostatnio znalazłem fajną młodą dystrybucję- CDLINUX'a .PL Fajne- małe więc w końcu miści mi się:D a co do nowych dystrybucji to Linux Hack>pl był by w porządku ( a wrazie czego TQM- polecam na wydłużenie doby- kieliszek i 1l absolwenta- ojj podłyży ci sie:D
-
CDLINUX jest ok - ja 6 lat uzywalem TYLKO IceWM jako managera okien :) 207MB ISO to tez cos mowi!
Nowe distro o ktorym mowie jeszcze nie jest publiczne, dzisiaj mam dostac link do ISO. Baza systemu to Slax z tego co wiem i calosc przeznaczona do 'sprawdzania bezpieczenstwa' radiowek :) Ma to byc specjalistyczna dystrybucja aktualizowana czesciej niz BT2 i ISO ma byc podobnej wielkosci do CDLINUX'a.
Wiecej detali na razie nie znam - czekam na link aby rozpoczac testowanie ale znam osobiscie faceta ktory to szykuje... wiec spodziewam sie czegos swietnej jakosci o ogromnej funkcjonalnosci, czegos co po prostu robi to czego sie od narzedzia oczekuje.
Z tego co wiem ekipa przygotowuje wlasnie filmiki 'reklamowe' i 'tutoriale' :) wiec zobaczymy co z tego bedzie...
-
I jak tam sprawa z tym distro?
-
Wlasnie mam odpalone na kompie obok i zbieram liste poprawek... od razu mowie ze distro jest male i lekkie. Majac 512MB RAM bardzo ladnie laduje sie cale do RAM i dziala bez plyty (hehe!) i to cholernie szybko!
Interfejs - okrojone KDE, aplikacje - mniej niz w BT2, nie ma nic co nie jest potrzebne do wifi lub na prawde przydatne. Jest tego sporo mniej ale za to bedzie ciagle aktualizowane - nie kwestia miesiecy ale dni lub tygodni wiec bedzie lepszy support. Pracujemy jeszcze nad instalatorem na pen-drive - jak da rade to 512MB stick pozwoli miec pelna distro z prawem zapisu wynikow (jeszcze sie okaze).
Niestety wymagania sprzetowe - jak pisalem sieciowka na atheros'ie to podstawa, inaczej nie ma nawet co odpalac distro - cale oskryptowanie jakie jest zrobione do automatyzacji zadan jest robione pod te karty - koniec i kropka. Moze zostana pozniej dodane inne standardowe (moze jakis prism itd) ale rzeczy jak intel3945 i spolka, broadcom'y itd - nie ma mowy - nikt nie bedzie sie w to bawil. Te karty pewnie beda dzialac ale ich uzytecznosc bedzie minimalna.
Klucz do sukcesu - miec 2 karty w jednym kompie! Wtedy dopiero bedzie mozna wycisnac z tego calkiem calkiem sporo. Do tego ja jeszcze planuje od siebie zrobic nieco dodatkow 'upraszczajacych' zycie :) ale nie wiem czy zostana wlaczone do publicznej dystrybucji - to sie okaze.
Calosc jest banalnie prosta w obsludze ale za duzo na razie nie moge powiedziec - bedziecie musieli poczekac na oficjalna odslone. Pierwsza wersja bedzie miala zupelne minimum i od tego momentu zacznie sie dalsza rozbudowa.