http://www.pardon.pl/artykul/2363/in...do_rejestracji
Sami sie wypowiedzcie... mi rece opadaja... to jest to o czym bodajze kosiarz wspominal
Printable View
http://www.pardon.pl/artykul/2363/in...do_rejestracji
Sami sie wypowiedzcie... mi rece opadaja... to jest to o czym bodajze kosiarz wspominal
typowe rząd na wszytkim chciałby połozyc łape żeby módz kontrolować społeczeństwo cenzurować i narzucać normy jakieś chore
bo narazie internet
jest jedynym miejscemm
gdzie właściwie takiei kontroli niema
ale pomysł moim zdaniem jest tak poroniony
że umrze śmiercią naturalną :D
penie niedługo ktos sobie uroji że tereba pałacic podatek od
stron internetowei niezależnie od jej przeznaczenia
np miesięczna składka
do kasy państwa
za prowadzenie
bloga :D
do tego moze jesszce jakiś
wydział w policji
który bedzie robił na loty na mieszkania sprawdzając nietylkko czy urzywasz piratów
ale czy nieprowadzisz
przypadkiem strony w internecie czy ich treści są poprawne politycznie
i czy płacisz podatek
lol
totalny nonsens
oczywiście jesli czerpiesz korzyści jakieś materialne
na przykład
prowadzisz e sklep
to wsumie jakaś rejstracja chyba obowiązuje
(niewiem)
a reszta to kolejny idiotyczny pomysł
jakiegoś buraka
który niewie co to internet
to nawet nie jest żałosne, pewnie ktoś dostał niezła kase na przeforsowanie tej ustawy ale nikt sie nie zastanowił czy to będzie miało jakiś sens im sie tam musi naprawdę nieźle nudzi. Tak naprawde to na tym straci panstwo bo firmy przeniosą swoje serwery za granice i nie będą płacić podatków w naszym kraju, nie ma co tylko im pogratulować kolejnego beznadziejnego pomysłu, strach sie bać co będzie następne. Ciekawe czy kiedyś sie naucza żeby przed wprowadzaniem jakiej ustawy poradzić sie specjalistów z tej dziedziny.
Hahahahaha... to juz mnie powalilo!
Ok - mam bloga, mam swoja strone WWW o tematyce hobbystycznej, mam tez galerie zdjec, itd... Ale poniewaz moje serwery sa poza granicami Polski to jestem wydawca zagranicznym, dzialajacym w kraju, ktory nie posiada obowiazku rejestracji stron WWW w jakiejkowlwiek formalnej postaci.... a ze pisze w jezyku Polskim - jak sie nie podoba to moge przestac i pisc tylko po Angielsku...
Sadowi Najwyzszemu gratulujemy... poczucia humoru!
Nie kwestionujac oczywiscie znajomosci prawa wsrod Sedziow SN - w koncu bez powodu posady nie dostali,
wiec wierze Im na slowo, ze wiedza co orzekaja.
Przepis jest martwy juz z definicji, jest wbrew logice i wysoce krzywdzacy. Zastanawiam sie jak szybko ktos zaskarzy wyrok to TK albo KE :) W koncu jako czlonkowie UE mamy takie prawo!
Pozniej beda glosne sprawy w stylu "Jan Kowalski vs. Panstwo Polskie" - ROTFL!!!
Raczej Polska vs reszta świata/europy:P
No moim zdaniem pomysł jest poroniony... Cholera... im sie juz ladnie poprzewracało... ZONK... Przeniosą serwery za granice... i ciul...
Będzie kolejna spektakularna przegrana naszego kraju która odbije się echem na cały świat.
A może to jest jakiś nowatorski sposób na zmniejszenie bezrobocia w naszym kraju, rządzący uważają ze jak będą wprowadzali beznadziejne ustawy to duża cześć społeczeństwa w szczególności tej ”inteligentniejsze” opuści ten graj. A jak wiadomo głupim narodem się łatwiej rządzi.
Jeśli chodzi o oglupianie naszego narodu to chyba amerykanie teraz podjeli taka metode... puszczaja caly czas powtórki filmow chyba zebysmyz glupieli:P
Internet był do tej pory całkiem przyjemną anarchią, powoli tak przestaje być... I "prawo" (i sprawiedliwość...) ciska w niego swoje łapy. Myślę, że to z Polski przejdzie i na inne kraje, kwestia czasu... Niestety.
z Polski to raczej a nawet na pewno nikt przykładu nie bierze i nie ma zamiaru brać, bo nie ma z czego. Za jakiś czas będzie u nas jak w chinach.
Po pierwsze jest to nierealne... google ma zaindeksowane >90% stron ale nie 100% :) wiec jak nasz (ehm.... Wasz) ustawodawca chce to zarejestrowac formalnie, skoro automatyczna indeksacja jest niemozliwa?
Calego internetu nie zarejestruja, bo nie maja jako kraj nawet takich mocy przerobowych aby dorownac Google :) a google nawet sie na takie cos nie porwie jak sadze :P
Wlasnie rozmawialem ze znajomym anglikiem... jak uslyszal o tej sytuacji to zapytal wpros - za ile czasu moge sie starac o brytyjski paszport?
Niestety jeszcze troszke... ale w tym tempie to predzej ja bede mial brytyjskie obywatelstwo niz cos sie w Polsce zmieni na korzysc :(
No ale to przecież jest bezsensu... przecież nie opanują wszystkich blogów (o ile mi sie zdaje to za blogi odpowiada portal który jest włascicielem witryny...), stron hobbystycznych i innyhc... tego jest za dużo...
I co z tego? piratów też jest dużo, ba, twórców napisów też, ale dzięki oszałamiającej akcji policji - nikogo już nie zamordują!
...
ale będą mieli podkładkę jeżeli będą chcieli zamknąć jakaś stronę która im akurat nie odpowiada powiedzmy, napiszesz jakieś treści które obraza nasz rząd oni to znajda to każą siebie przeprosić potem będziesz musiał zamknąć stronę i jeszcze cie wsadza do wiezienia albo każą płacić jakaś pewnie wysoka kare.
Hmm.. zawsze można powic użytkowanie steganografii.
Ukrywac nielegalne tresci w zdjęciach z albumu rodzinnego :D
wszytsko chcą ocenzurować i kontrolować ach ta demokracja i wolność słowa.
FUCK IT ALL ;(
jaka demokracja jaka wolność słowa
eh xzłowieku
niemasz pojęcia jak to wszytko działa
znasz takie pojęcie jak demokracja telewizyjna
albo autocenzura
tylko ci się zdaje że tu panuje jakaś demokracja
tak naprawde wpływu na nic niemasz
weś zrób sobie taki test
zajeb sobie na głowe kilo żelu
i uczesz się na boczek a potem przedz przez miasto jeśłi masz odwage
zobaczysz ilu ludzi powie pedał
:D
to wszytko pic nawode
wszyscy jesteście zdalnie sterowani
moge ci powiedzieć na 99% kto wygra wybory
wcale niedlatego że ludzie chcą na niego głosować
tylko dlatego że ludzie zagłosuja na tego kto ma więcei hajsu
a pozatym znasz taką laske jak nieznalska
miała sprawe w sądzie za genitalja na krzyżu
to tylko jeden zprzykładów
i gdzie tu wolność słowa
to jest wyznaniowa kraina homofobi i debilizmu
demokracją to cie karmia w tvn żebyś zadużo niemyślał
tu się cioty rozpoznaje po sposobie chodzenia
:eek:
przeczytalem artykul, przeczytalem wypowiedzi i stwierdzam co nastepuje...
1)
dla sprostowania: tam nie bylo mowy o zadnej ustawie, ktora stworzyli...
2) SN ma za zadanie orzekac zgodnie z polskimi przepisami i to zrobil, chociaz jest to smieszne to wedlug mnie sedziowie postapili prawidlowo,
3) w tej sytuacji rzad (mam nadzieje, ze powstanie nowy) powinien sporzadzic projekt ustawy zmieniajacej te przestarzale przepisy do obecnych warunkow technologicznych kraju, poniewaz obstawiam, ze przepisy, ktorymi kierowali sie sedziowie SN sa z okolo 1990r wiec jakby nie patrzec troche stare jak na tak szybki postep w dziedzinie informatycznej i medialnej.
/edit
4) teraz przeczytalem swoja wypowiedz i zastanawiam sie po co wogole to napisalem;) chyba przyzwyczajenie z uczelni ;) no ale juz niech zostanie
tak szczerze to jebie mnie to co ktoś powie gdybym miał się tym przejmować to nie wiem co by teraz ze mną było.BTW to jest kontrolowanie życia obywateli przez państwo na każdym kroku chcą wiedzieć czy wyjeżdżasz ile zarobiłeś co kupiłeś czy masz rybki itppowiedziałem w cudzysłowu bo gdzie tu wolność słowa jak stoi nad tobą policjant z pałą i czeka co powiesz demokracji nie ma bo wybierasz między złym a gorszym albo wcale ale jak ty nie wybierzesz to zrobi to ktoś inny np moherCytat:
ach ta demokracja i wolność słowa.
jeszcze jednoCytat:
Internet pod okiem policji
Okazuje się, że Internet jest pod czujnym okiem polskiej policji. Jak informuje Gazeta Wyborcza, Mirosław S. z Torunia dostał nauczkę za to, że dla żartu zamieścił w nim zdjęcie Jezusa Miłosiernego z doklejoną twarzą Stalina. Internautę odwiedziłą policja.
Jak czytamy w Gazecie Wyborczej, torunianin kilka miesięcy temu znalazł fotomontaż w sieci. Uznał, że jest zabawny, i przekopiował na stronę www.wrzuta.pl, gdzie każdy wrzuca, co mu się podoba. Obrazek został podpisany "Św. Józef".
- Kiedy 30 maja o 8 rano zapukała do mnie policja z Chełmna i przedstawiła mi zarzut, zdębiałem - mówi Gazecie Wyborczej torunianin.
Na spreparowane zdjęcie Chrystusa z twarzą Stalina natknęło się podczas przeglądania internetu dwoje mieszkańców wsi Firlus pod Chełmem. Poczuli się dotknięci i zażądali od policji, aby odnalazła sprawcę, który uraził ich uczucia religijne. Funkcjonariusze ustalili, z jakiego komputera został wysłany do sieci fotomontaż, i w ten sposób dotarli do internauty z Torunia - opisuje Gazeta Wyborcza.
źródło:http://media2.pl
święty józef :D jebe
ale dokładnie
wiesz możesz ozwalic 250 serwerów
przeprowadzić ddos
na polcje
i nic
a umieśc obrazek świętego
z dorysowanymi wąsami
czy twarzą stlina
i masakra
to jest mentalnośc polaków właśnie
@studencik20 - sedzia zrobil(a) to co nalezalo - litera prawa mowi jasno, SN orzekl jak wykladnia kaze... a ze prawo jest durne i nie przystaje do rzeczywistosci to juz nie wina Sadu Najwyzszego.
Teraz pytanie do wszystkich starszych kolegów i moze bardziej sie orientujacych...czy my mozemy cokolwiek zrobic? Poza spierd... z kraju?
Ja mysle, ze nikt nie bedzie bardzo rygorystycznie przestrzegal tego, przynajmniej dopuki ktos kogos nie pozwie do sadu o znieslawienie albo niewlasciwe tresci na stronie. Wtedy brak rejestracji bylby niedopelnieniem obowiazku i ewentualnie kolejnym zarzutem...
Nie sadze jednak aby sady lecialy po kolei po stronach prywatnych/firmowych/blogach, itd. po to aby ciagac ludzi po sadach...
1. To kosztuje czas i pieniadze (podatnika)
2. Sady czasu nie maja w nadmiarze bo maja wazniejsze sprawy na glowie - na niektore rozprawy czeka sie miesiacami bo sady sa zawalone robota
3. Marnowanie pieniedzy na sprawy, ktore i tak nic pozytywnego nie wnosza mija sie z celem i jesli ktos to rozpatruje jako inwestycje to sie myli - nawet jesli zasadzic kary finansowe to i tak pokryja one czest kosztow procesowych - netto i tak wychodzimy (jako panstwo i kasa podatnika) na minus - to zdecydowanie zly sposob inwestowania :)
4. Gdy moze w koncu skonczy sie ten cyrk polityczny, ktos w koncu pomysli aby zrobic cos uzytecznego (zamiast uganiac sie za wlasnym ogonem) i zmieni np. prawo prasowe (choc szczerze mowiac sa wazniejsze akty prawne ktore trzeba zmienic)
5. Aby zakonczyc wiliczanke optymistycznym zakonczeniem - znajac realia Polskiej polityki moze zdaza zmienic te przepisy przed, hmmmm.... moja emerytura :)
Tak wiec koncze tym optymistycznym akcentem...
@studencik20 - ile osob potrzeba aby zglosic do inicjatywe obywatelska w sprawie zmiany obowiazujacego prawa? O ile pamietam bylo to kilkaset osob tylko (max kilka tysiecy), ale nie pamietam dokladnie. Gdzies dzwoni... ale nie wiem jeszcze gdzie :)
jesli chodzi o inicjatywe obywatelska to potrzebne jest 100.000 podpisow i oczywiscie projekt zmian... kiepska sprawa a do tego nawet jak taki projekt z odpowiednia iloscia trafi do sejmu (dokladnie do marszalka) to on moze sobie swobodnie decydowac kiedy ten projekt wprowadzic pod obrady...
... tak czy inaczej lepsze to niz nic :)
lol kogos mocno pojeb*ło...
(a google pokazalo mi 15,600,000wyników.... (wpiszcie sobie literke a :D jest na KAZDEJ STRONIE )
To kiepsko... raczej szukaj frazy
... zakladajac ze kazdy uzywa kropki do konczenia zdan - przynajmniej jednej na stronie... wynik?Kod:site:pl .
Cytat:
Results 1 - 10 of about 22,300,000 for site:pl .. (0.12 seconds)
idź mi! Może by bezrobocie spadło gdyby szukali ludzi do analizy która strona z 22 mln jest zarejestrowana a ktora nie:D
taaaa... bezrobocie spadnie :P
zatrudnia 1 (slownie jednego) programiste perla i w ciagu kilku dni - max tygodnia masz narzedzie, ktore zrobi cala robote... kolesiowi podziekuja a bezrobocie zostanie :P (z nim w gronie bezrobotnych oczywiscie)
To trzeba zdlegalizować Perla, bo on jest przyczyną bezrobocia w Polsce :D :D
No to odwrocmy role... zdelegalizowac rzad i zatrudnic programiste perla aby napisal skrypt ktory bedzie sterowal panstwem. Nie zajeloby to wiecej niz miesiac :) a wtedy nawet polityka w tym wesolym kraju bylaby bardziej przewidywalna a na pewno nieporownywalnie stabilna, decyzje zapadalyby blyskawicznie...
No coz - to by dopiero byl 'program wyborczy' :P
TQM... ale wtedy mówiliby o nas a później zapomnieli bo nic by sie u nas "ciekawego" nie działo:D No chyba ze byśmy byli "pierwszym wirtualnym państwem" :D
Powiem ci że to dobry pomysł zostawilibyśmy tylko kolesi od spraw zagranicznych
E tam, napisać kilka megatranslatorów języków oficjalnych UE, jakiś program rozumiejący przetłumaczony tekst - i wszystkie sprawy zagraniczne będą obsługiwane automatycznie. I Polacy będą mogli mówić: żyjemy w Matriksie! ;P
Jak patrze na to co sie dzieje wokół to jest jeszcze lepiej niz w matrixie:D
STh - zanim dojdziemy do poziomu megatranslatora, napiszmy prosty translator tlumaczacy polityczny dialekt jezyka polskiego na polski-powszechnie-rozumiany i juz bedzie super...
Ja wiem, ze jestem czesto cholernie sarkastyczny :) ale coz ja na to poradze? Jakby sie z tego wszystkiego nie smiac to czlowiek dawno by zwariowal :) Pamietacie Jana Pietrzaka i jego kabaret (Jacka Smolenia to na pewno wiekszosc zna)? W jednym z nich Pietrzak zartowal - "Pietrzak na prezydenta - moze nie bedzie lepiej ale na pewno weselej!" - cos jak rzeczywistosc w krzywym zwierciadle :P
Jednego i drugiego znam mimo 15 lat:P Dla mnie i tak niezapomniane będą rozmowy pod sklepem kabaretu tey:) Aleśmy w off-topic poszli... Czyli wracając do tematu pozostaje nam czekać aż ustawa umrze smiercia naturalna?
" Permanentna inwigilacja " !!! :mad: