-
Komentarze
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w aspekcie prawnym komentowanie artykułów , wyrażanie swojej opinii w internecie. Kto jest odpowiedzialny za treść komentarzy oraz co zrobić żeby odpowiedzialnym za treść nie był autor. Jak sprawa wygląda gdy strona jest na zagranicznym serwerze , czy obowiązuje w takim wypadku prawo lokalne dla serwera?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
-
Z tego co pamietam obowiazuje prawo kraju w ktorym odbywa sie publikacja czyli tam gdzie jest serwer. Jesli hostujesz w Polsce to powinienes zglosic swoja strone w sadzie o ile pamietam jako wydawnictwo :) co jak dla mnie jest totalnym absurdem ale wiem ze ludzie tak robia aby uniknac odpowiedzialnosci za to co wypisuja uzytkownicy :)
-
A co zrobić żeby nie brać odpowiedzialności za to co wypisują użytkownicy? Może być serwer poza PL , byle nie zgłaszać nic do sądu itp itd...
-
Sprawdz odpowiednia ustawe... tam jest podane kiedy trzeba zglaszac do sadu. Ja nie jestem prawnikiem i nie chce Cie wprowadzic w blad...
-
Jeszcze jedno pytanie , jeśli zapożyczę jakiś ART chociażby z WP , to czy grozi mi coś za naruszenie praw autorskich? Czy może wystarczy że podam źródło ?
-
Jak mowilem, nie jestem prawnikiem... a nawet gdybym byl to nie jestem TWOIM prawnikiem :P
Najczesciej mozna sie powolac na artykul z innego portalu ale przedruk/publikacja kopiuj-wklej to juz za duzo. Powinienes miec pisemna zgode redakcji...
-
Cytat:
nie jestem prawnikiem
To czas się kształcić HEHEEH :D :lol:
A tak na poważnie dzięki za rady , nie chce beknąć za takie bzdury jak w/w