-
Ciekawość
Witam.Poczytalem troche forum i widze ze niektorzy naprawde znaja sie na rzeczy.Z czystej ciekawosci chcialbym spytac tych co troche umieja czy da sie w ogole cracknac(czy zrobic cos innego zeby miec) OwnTibie.Podkreslam z czystej ciekawosci.Nie musicie mi mowic jak to zrobic itd.jestem poprostu ciekaw czy da sie ;]
Podejrzewam ze kilka osob wyzwie mnie od glupiego 'tipijczyka' ktory tylko by chcial innych hackowac,ale mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto potraktuje mnie serio ;]
-
pewnie że się da. Wszystko się da. Pentagon też, psa sąsiadów i księdza proboszcza również. Chciałeś wiedzieć czy się da to już wiesz :)
-
Mowisz to bo poprostu uwazasz ze jak to powiedziales 'wszystko sie da' czy moze zeby mnie wysmiac czy jednak jest to czyms poparte?
-
Wszystkich tibijczyków zapraszamy na :
http://forum.niepelnosprawni.pl/
PS.Tak jak pisał javaman , nie ma rzeczy nie możliwych. :jezor:
Pozdrawiam VLN.
-
Naprawdę wszystko się da hacknąć/cracknąć i nie trzeba żadnej specjalnej wiedzy, żeby o tym wiedzieć :) I nikt teraz nie żartuje.
EDIT: Ups, vln mnie uprzedził :P
-
Ok juz teraz wierze,tylko nie bardzo moge to pojac.Jeszcze np NG to moge sobie mniej-wiecej wyobrazic jak to mozliwe,bo przynajmniej jest 3 dniowy trial,wiec mozna cos pozmieniac i jest.Ale w owntibii nie ma zadnego triala czy cos.Wiec nie rozumiem jak mozna zrobic 'cos z niczego' xd.Ale dzieki za odpowiedz;]
-
Całkiem normalnie. Odpalić ollyego, zanalizować kod i krok po kroku zmieniać kod w odpowiednich miejsach, tak aby program "myślał", że jest zarejestrowany.
-
Jesli mozna.Co to jest 'olly'? i jaki kod chcialbys analizowac?
-
Jeśli chodzi o kod to jestem pewien że źródłowy.
Jeśli chodzi o "ollyego" to nie wiem.
Ja tam specem od prawa nie jestem, ale uważam że pewna zmiana kodu jest
naruszeniem prawa.Przecież to tak samo jak z Programem "Zeus", hackerzy
robiący ten program, zaznaczyli że nie można sprawdzać kodu źródłowego.
Oni byli hackerami i działali niezgodnie z prawem, ale zaznaczam że to byli
hackerzy z Finlandii, gdzie każdy hack czy crack jest dozwolony.
Tak czy siak Tibia to jest takie dno że nikt nie sprawdza to z nią robisz.
-
Olly to debuger - odpalasz w nim aplikacje ktora chcesz analizowac i on pokaze Ci ladnie w okienkach co porgram robi. Problem w tym ze posluguje sie dosc specyficzna (aczkolwiek bardzo standardowa) forma zapisu i aby to zrozumiec musisz sie na prawde spoooro nauczyc.
Kod zrodlowy potrzebny wtedy nie jest :)