-
Linux i lb
Mam pytanie: mam neostrade z pieprzonym liveboxem. Zamierzam kupic drugi pecet i do niego zakupic linux (jeszcze nie wiem jaki bo musze wybrac:) ). Czy nie bedzie problemu z internetem na tym systemie? Bo na pudełku z tego modemu nic nie pisze o linuxie tylko same okienka (98-vista)...
-
Znowu! Nastepny co nie potrafi napisac po polsku o co chodzi?!
Jaki modem? Liveboxa masz na mysli? Podlacza po prostu kabelkiem (albo radiowo) drugiego kompa i dziala. Linuxa nie kupuj tylko sobie sciagnij albo kup gazete z linuxem jakims. Jak chcesz sie podpiac radiowo to najpierw poczytaj nieco zanim kupisz kompa z jakas kichowata karta, ktora moglaby robic problemy...
-
Jeśli chcesz zacząc prace z linuxem najpierw poczytaj o nim bo bedzie tak jak w moim przypadku ,Musisz zrozumiec ze linux to juz nie to samo co winda nie bedzie podwujnego klikniecia ma plik aby zainstalowac i klikania next,next:)
zaczną sie zabawy w kody źródłowe itd. Przydalo by sie znac przynajmniej wazniejsze podstawy C,C++ sam znam je dosyc slabo ,ale ucze sie....
Nie polecam Mandrivy jak na początkujacego (same problemy) sam uzywalem to wiem:] na poczatek zainstaluj sobie jakiegos suse,z neo nie powinno byc problemów ,chociarz czasami sie trfiają ,Tak jak powiedzial tqm napsiz co to za modem spróbuje ci pomóc jakos (spróbujemy) jesli nie ja to ktos inny.:eek:
pozdrawiam
eryk
-
Ja to rozmiem- z komputerami bawie sie juz pare lat,a teraz ide do technikum (wiem mlody jestem) informatycznego i pomyslalem, ze warto by bylo poznac jakis inny system niz Windwos;-) Zwlaszcza, ze chce zaczac uczyc sie C++. Dzieki wam;-)
-
A co do modemu to chodzi mi o livebox.
-
Ale bardziej szczegółowa Nazwa (nie pisz 2 posty uzyj opcji edit ,tak dal porzadku bo nie ladnie to wygląda) tez ide teraz do szkoły sredniej i tez technikum informatycznego:D:D....Ciekawe co tam bedzie na infie:D:D.....
pozdrawiam
-
To jest ten modem z TP S.A. - Livebox- to biale gowno co ciagle reklamuja. Nie mam narazie pieniedzy na inny... Nie wiem czy sa rozne modele tego:confused: Oby cos pozytecznego bo poki co to informatyka dla mnie byla lekcja na ktorej siedzialem i czekalem az sie skonczy bo nic nowego sie nie dowiadywalem (jakis windows, word, html- rzeczy takie oczywiste raczej dla kazdego)...;)
-
Ok niech bedzie ze biale gówno :D
wiec zassaj tego linuxa: nawet sie pofatygowalem i uzylem google za ciebie tu masz link:
Kod:
http://www.idg.pl/ftp/linux_1441/openSUSE.10.2.pl.DVD.html
tego polecam na poczatek ,jesli chcesz sciag innego ale moje zdanie znasz...
zainstaluj np 2 systemy na jednym kompie ja tak mialem jakis czas od tego mamy lilo:)
bedziesz wybieral czy windows czy linux
potem zobaczymy co dalej......
pozdrawiam
-
Ok przetestuej i dzieki;) A gowno dlatego bo nie jest to doskonaly modem;) Thx i pozdro