Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Jak skopiować karte mifare?

1. Domyślnie Jak skopiować karte mifare?

Witam!!

Posiadam czytnik NFC ACR122U i potrzebuje do niego oprogramowania. Przeszukałem google no i nic konkretnego nie znalazłem. Czytałem całkiem podobny temat który jest na forum lecz nie znalazłem tam odpowiedzi, więc pomyślałem że zapytam w nowym wątku.

Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

czyli chcesz gotowca, nie chce ci sie czytac linkow przywolanych na forum, o zrozumieniu tematu nie wspominajac, itd...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

3. Domyślnie

W tym temacie, użytkownik tom dodał link do poradnika. Opisane jest tam jak za pomocą BackTracka można wyciągnąć klucze z karty: RFID Cooking with Mifare Classic - BackTrack Linux. Autor nie podał jak wstrzyknąć kody na kartę wiec nici z tego poradnika.

Zainstalowałem też aplikacje GoToTags. Aplikacja wykrywa urządzenie ACR122U, wczytuje moją kartę, zapisuje na niej dane, wszystko OK. Jest to prosta aplikacja dzięki której można zapisywać numer telefonu lub adres facebooka i to by było na tyle, więc odpada.

Kolejną aplikacją którą sprawdziłem jest: uFCardFormatter. Znalazłem do niego poradnik na Youtube: RFID Card Formatter for operating with RFID Mifare tags - Basic Functions (Windows) Niestety gdy klikam "Read Card" wywala błąd: "Mifare card reader is not connected to the PC". Program nie ma opcji wyboru urządzenia, szukałem też błędu w google lecz niestety nic nie znalazłem. Uruchomiłem program tej samej firmy: uFRCoder1.6 Niestety ten sam błąd.

Poświęciłem troszkę czasu na przeczytanie tematu i poszperaniu tu i tam. Niestety nie znalazłem rozwiązania wiec zwracam się z tym tutaj.

Domyślnie

Cytat Napisał Maniecki106 Zobacz post
    Autor nie podał jak wstrzyknąć kody na kartę wiec nici z tego poradnika.
    Serio?
    Ja ciagle powtarzam, ze czytanie ze zrozumieniem ma przyszlosc.

Domyślnie

Może lekki offtop, ale zobaczcie nowe dzieło asq Karciochy ztm wwa
    dekoder ztm wkm online - YouTube

Domyślnie

mam tu fanklub?

Domyślnie

Na to wyglada :-)
    Witamy na forum

Domyślnie

Cytat Napisał asq Zobacz post
    mam tu fanklub?
    Hahaha, fajnie asq że sprawdzasz gdzie Cię linkują!
    Zaraz tam funclub Ja na ten przykład trafiłem na Twoj blip (a z niego na YT) przypadkiem - liczyłem że znajdę ars technica reversingu kart ztm. A konkretnie - ile czasu Ci to zajęło? I ile dodatkowej nauki/pieniążków? :P Bo podejrzewam że nie jest to hop-siup, backtrack i gotowe! Po zrobieniu dump'a takiej karty pewnie zaczął się żmudny reversing, którego żadne tutki nas nie nauczą?
    Z tym czasem to dodatkowo mnie interesuje bo gość ze szczecina ponoć kilka ładnych miechów poświęcił na łamanie ichnich zabezpieczeń :P

Domyślnie

patrzac na skrypt w perlu ktory zamiescil jakis czas temu asq i majac libnfc to z lamaniem kluczy jakies 10minut roboty...
    Ostatnio edytowane przez tom : 04-04-2013 - 12:04
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

Domyślnie

... i nie bede nawet odawal ze producent urzadzenia udostepnia stedowniki w postaci paczek deb i rpm dla 2 wersji debiana, chyba 5 wersji ubuntu, fedory i chyba redhat'a - wystarczy zobaczyc na stronie producenta

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania